Vaterpolisti Partizana zabeležili su prvu pobedu u ovogodišnjem takmičenju Lige šampiona, pošto su na Banjici savladali Galatasaraj 9:8.

Deca Vlade Vujasinovića ostavila su “srce u bazenu” kako bi savladala tursku legiju stranaca koju sa klupe predvodi nekada trofejni vaterpolista, a sada veoma uspešni trener, dvostruki šampion Evrope, Igor Milanović. Nije utakmica baš njabolje počela za crno-bele koji su posle prvog dela igre gubili sa 2:1. Uspeo je Partizan da preokrene na 3:2 golovima fenomenalnog Subotića, što je bio znak da Partizan može do trijumfa.


Ključna je bila serija crno-belih kada su posle 4:4 stigli do prednosti 8:4. Galatasaraj je uspeo da smanji na 8:6, Jakšić je povisio na 9:6 i Turci nisu imali snage za veliki preokret. Uspeli su samo da ublaže poraz na 8:9, mada je srpski centar Nikić u poslednjim sekundama mogao šampionu Turske da donese bod.

Najefikasniji u Partizanu bio je već pomenuti Subotić sa tri gola, po dva su postigli Radojević i Jakšić, a po gol Dršaović i Lazić. Sa druge strane “zlatni delfin” Nikić se dva puta “upisao” u listu strelaca, a solidan je bio i Mlađan Janović.