1
Domaći fudbal

KOLIKO JE VOLEO ZVEZDU: Ovako je o crveno-belima pričao samo veliki Ljuba Tadić (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.14 u 16:51

Danas se obeležava devet godina od smrti legendarnog slumca Ljube Tadića koji je definitivno bio jedan od najstrastvenijih navijača Crvene zvezde.  

Ljuba Tadic

Jedan od njegovih najčuvenijih citata u kom objašvanja kako se voli Crvena zvezda zasigurno ježi sve navijače crveno-belih.

– Sada se malo ljutim kad neko kaže: bili smo evropski šampioni. Nismo mi bili evropski šampioni, nego smo mi evropski šampioni – zauvek! Mi, Real, Bajern, Milan…To je naše društvo, a ovo što igramo ovde, to nam je za pripreme. Nekada su te pripreme duže, nekada kraće, Bože moj… E sad, zašto se voli Crvena zvezda. Od onog dana kada ju je osnovala antifašistička i studentska omladina, i kad nam je pristupio ogroman deo naroda tada nazivanog “reakcijom”. Voliš ženu. Lepo, ali šta još? Voliš devojku. Dobro, ali šta još? Fudbal je čudesna stvar, izlaz u svet, a igra ga Zvezda. E, onda ima da voliš i Zvezdu. Posle, kada to krene sa kolena na koleno… Baš su lepo današnji momci smislili, mene su pogodili u žicu: Zvezda je život, ostalo su sitnice – govorio je Ljuba Tadić, a podsetite se kako je to izgledalo: 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

1
0

1 Komentara

  1. Bili ste „veliki“ u svakom smislu te reči. I za čudo, umesto da vreme nosi svoje, Vi ste sve veći, značajniji, na neki način mudriji, pa Vas sve češće citiramo i sećamo se. HVALA VAM!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter