1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Radnički dobio rivale u prvoj rundi, Zvezda direktno u drugoj, Partizan u grupnoj fazi

Objavljeno: 07.08.14 u 19:52

Sistem takmičenja Lige šampiona u vaterpolu isti je kao i prošle godine. Osam timova ima “vajld” karte, među njima je i Partizan, a za preostala četiri mesta boriće se 16 klubova, kroz tri kruga kvalifikacija. Radnički startuje od prvog kruga, a Zvezda od drugog.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prva runda kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2014/2015 počinje 26. septembra . Takmičiće se 12 klubova, podeljenih u dve grupe. U sledeću rundu prolaze po prvih četiri, a petoplasirani takmičenje nastavljaju u Kupu Evrope.

Prva runda kvalifikacija (26. – 28. septembar):

Domaćin grupe A je francuski Marsej, a timovi učesnici su: Radnički Kragujevac (Srbija), Posilipo Napulj (Italija), OSC Budimpešta (Mađarska), Spartak Volgograd (Rusija), Marsej (Francuska), Ligamus Tbilisi (Gruzija).

Grupa B igraće se u Herceg Novom, a timovi učesnici su: Mladost Zagreb (Hrvatska), Vaspo Hanover (Nemačka), Oradea (Rumunija), Monpelje (Francuska), Sinetz Kazanj (Rusija) i Jadran Herceg Novi (Crna Gora).

Druga rundad kvalifikacija (17. – 19. oktobar)

Direktni učesnici: Crvena zvezda (Srbija), Primorje (Hrvatska), Pro Reko (Italija), Solnok (Mađarska), Vuljagmeni (Grčka), Duizburg (Nemačka), Enka (Turska) i Terasa (Španija).

Njima će se pridružiti osam kvalifikanata i formiraće se ćetiri grupe sa po četiri tima. Po dva prvoplasirana tima prolaze u narednu rundu.

Treća runda kvalifikacija (29. oktobar i 12. novembar)

U četvrtfinalima se sastaju prvoplasirani sa drugoplasiranima, a pobednici duela izboriće mesto u grupnoj fazi takmičenja.

Grupna faza LŠ (29. novembar – 2. maj)

Direktni učesnici: Partizan (Srbija), Barseloneta (Španija), Jug (Hrvatska), Eger (Mađarska), Breša (Italija), Špandau (Nemačka), Olimpijakos (Grčka), Galatasaraj (Turska).

Posle Danteovih krugova pakla i tri kruga kvalifikacija, formiraće se dve grupe od po šest timova. Po troje prvoplasiranih prolaze na Fajnal siks.

F-6 (28-30. maj) u Barseloni

Prošle godine do grupne faze takmičenja nisu uspeli da stignu, recimo,  izuzetno kvalitetni timovi Zvezde i Solnoka… Verovatno će se to i ove sezone desiti nekim klubovima koji bi po kvalitetu trebalo da se nađu bar u grupnoj fazi, ako ne na završnom turniru.

Na ovom poslednjem smo imali dva učesnika, Radnički je vicešampion Evrope, a Partizan je bio četvrti

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter