1
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Barseloneta šampion Evrope, Radnički izgubio i četvrto finale ove sezone

Objavljeno: 31.05.14 u 21:31

Barseloneta je šampion Evrope, kragujevački Radnički nije uspeo da trofej vrati u Srbiju. Igrali su Šumadinci hrabro, odvažno, bili u igri do samog kraja, ali je domaćin takmičenja za golm bio bolji – 7:6… Posle sedmog mesta koje su delfini prošle godine zauzeli na Svetskom prvenstvu, ovaj bazen ni ove godine nije doneo sreće našim igračima. Šumadinci su ostali bez toliko željenog trofeja, a Partizan nije mogao do bronze.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trofej ipak podiže neko od srpskih igrača, Nemanja Ubović i Marko Petković se raduju i četvrtom trofeju ove sezone. Barseloneta je, poput Zvezde prošle godine, osvojila sve što je mogla da osvoji u jednoj sezoni. Veliki tim i jedan od favorita, kragujevački Rdnički, sezonu završava bez ijednog pehara. Šumadinci su poraženi u sva četiri finala koja su igrali, od Zvezde u Superkupu Evrope, Kupu Srbije i prvenstvu, i od Barselonete u finalu Lige šampiona.

 

KRAJ

Sa dva gola minusa su Šumadinci ušli u poslednju čertvrtinu. Smanjio je kapiten Filipović, Širanji vratio „+2“, ali ponovo Filip Filipović, kada je najteže, sjajan lob. Ostalo je još tri i po minuta da se igra. Na 3:20 do kraja Uroš Stevanović traži tajm-aut. Nema gola, Basara neprecizan. Zonska odbrana Španaca, Burić neprecizan. Četrdesetak sekundi, troše vreme… Povučen Perone, isključenje…

Četvrta četvrtina

Roka šutira, fenomenalan Radić. Usledila je kontra, pererac za Barselonetu. Espanjol protiv Radića, 4:3 za Špance. Šutirao je Đorđe FIlipović, nema promene rezultata. Igrač više za Barselonetu, brani Radić Munarizu. Ni Šumadinci ne koriste brojčanu prednost, Basara neprecizan. Ni Burić nije mogao do gola. Polovina deonice, Radić u jednom napadu brani udarce Roke, pa Espanjola, već 12 odbrana. Sa druge strane šrauba Burića, na asistenciju Basare. Vođstvo Špancima vraća Nemanja Ubović, srpski internacionalac. Dva minuta do isteka, malo je nedostajalo Vuksanoviću da zatrese mrežu. A onda 6:4, Albert Espanjol, lopta iza Radića. Razbranio se i Pinedo, Španci ne daju Filipu Filipoviću da dođe do daha.

Treća četvrtina

Okuražio se i golman Španaca, nekoliko dobrih intervencija, a Munariz je brzo izjednačio na 2:2. Nije to dugo potrajalo, novo vođstvo sjajnim golom vratio je Ivan Basara. Marko Petković krade loptu, ostalo je još 40 sekundi do odlaska na odmor. Klupa Španaca traži tajm-aut, izrađena akcija i 3:3, pogađa Felipe Perone. Uzalud je Radić izašao na nju, u maniru fudbalskog golmana, ali to se ne brani. Pokušao je Đorđe Filipović, ali se na veliki odmor odlazi sa nerešenim rezultatom.

Druga četvrtina

Igrač više za Barselonetu, brani Radić, potom blokira Filipović šut Mingela. Ni Radnički ne koristi igrača više, promašio je Vuksanović. Kragujevčani su drugu takvu šansu iskoristili, pogodio je Boris Zloković u svom stilu. Ćirić pliva kontru, prečka. Ponovo šutira Mingel, brani Zdravko Radić, kao i u sledećem napadu. Pokušao je Basara, ništa od gola. Kontra Barselonete, još jednom brani Radić, ovoga puta Felipu Peeronu. Već peta odbrana sjajnog golmana Šumadinaca. Radnički ima igrača više, četvdesetak sekundi pre kraja. Novi napad i gol Zlokovića, na asistenciju Filipovića. Do odlaska na mali odmor Ekenike smanjuje rezultat, sa čovekom više.

Prva četvrtina

Tok meča

RADNIČKI 6

BARSELONETA 7

2:1, 1:2, 1:3, 2:1

RADNIČKI: Radić (14 odbrana), Burić 1, Vuksanović, Korolija, Ćirković, Miličić, ćirić, Basara 1, Zloković 2, F. Filipović 2, Marković, Đ. Filipović, Popović.

BARSELONETA: Pinedo (9 odbrana), Širanji 1, Perone 1, Munariz 1, Espanjol 2, Mingel, Roka, Ečenike 1,Ubović 1, Fernandez, De Lera, Petković, Lioret. hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter