0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

Matić: Biće teško protiv Čeha, ali verujem u plasman na SP

Objavljeno: 26.01.14 u 15:24

Nakon što je žrebom koji je danas održan u Danskoj odlučeno da protivnik rukometnoj reprezentaciji Srbije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru bude selekcija Češke selektor „orlova“ Vladan Matić je poručio da veruje da naš nacionalni tim može da se palsira na smotru najboljih svetskih državnih timova, ali i da su Česi vrlo nezgodan rival.

FOTO: RSS
FOTO: RSS

„Predstoje nam vrlo teške utakmice, i Česi i mi smo loše prošli na Evropskom prvenstvu. Obe reprezentacije boriće se da se iskupe za rezultate koje su ostvarile u Danskoj. Prvu utakmicu u junu igraćemo kući, drugu u Češkoj. Verujem u naš prolaz i odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru. Igrali smo pripremne utakmice sa Češkom, njihova reprezentacija ima nekoliko sjajnih imena i biće veoma teško, ali se nadam da ćemo uspeti“ – rekao je Matić.

Trener golmana Dejan Perić smatra da je Srbija dobila izuzetno kvalitetnog protivnika.

„Sa Česima smo imali priliku zadnjih godina da se susrećemo u kvalifikacijama, i bili smo uspešniji. Reč je o jednoj ozbiljnoj reprezentaciji. Smatram da imamo jako kvalitetne igrače i kvalitetnu reprezentacijue i moramo da napravimo dobar rezuiltat, jer je to u interesu reprezentacije, kako bi se nastavio kontinuitet. Uz pravu analizu i korekciju, i uz podršku Saveza mislim da možemo da napravimo dobar rezultat. Verujem u to, kao i u ovu reprezentaciju“ – poručio je Perić.

Kapiten Momir Ilić istakao je da sve zavisi od reprezentacije Srbije.

„U poslednjih nekoliko godina igrali smo kvalifikacione mečeve sa Češkom, uvek je bilo neizvesno, ali smo na kraju mi izlazili kao pobednici. Bitno je da prvu utakmicu u Srbiji pobedimo. Prebrodićemo stvari koje smo loše radili na Evropskom prvenstvu, važno je da nastavimo kontinuitet i da dobro igramo“ – rekao je Ilić.

hotsport.rs/RSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter