0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Vujošević traži još dva pojačanja (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.09.13 u 15:07
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je u četvrtak da njegov klub „stalno počinje Sizifov posao“ i da su ekipi potrebna još dvojica novih igrača.

„Stalno počinjemo Sizifov posao, da se gura kamen na vrh, a kada počne sezona, kamen je opet na dnu. Ali, mi uvek krećemo sa ljubavlju, bez obzira koliko se menja stil, nama ostaje prepoznatljiv sistem igre“ – rekao je Vujošević novinarima u hali Pionir, u sklopu Evroliginog dana za medije, a njegove reči prenosi agencija Beta.

Vujošević je rekao da će njegovoj ekipi biti potrebno vremena i da je u sezoni sve veći broj utakmica, zbog kojih je teže pripremiti ekipu.

„Biće nam potrebno vreme u kome imamo teške protivnike i utakmice, ali smo naučili da plivamo u vodi onakvoj kakva jeste, jer svi mogu da plivaju u mirnoj. Delikatna je situacija, jer ima sve više utakmica u sezoni i sve je teže pripremiti ekipu“ – rekao je on.

Vujošević je istakao da bi odlazak kapitena Vladimira Lučića i odsustvo zbog povreda Davisa Bertansa trebalo da nadomesti ceo tim, a ne samo novi igrač Partizana Terens Kinsi.

„Krećemo sa mladim timom i žao mi je što nismo bili u sistuaciji da zadržimo Lučića a i Bertans se povredio. Kinsi nema obavezu da nadomesti njihov izostanak, već cela ekipa treba da se prihvati posla koji su ovi ljudi radili“ – jasan je iskusni stručnjak.

Trener šampiona Srbije ocenio je da će njegovoj ekipi u borbi za plasman u TOP 16 konkurenti isključivo biti Nanter i Budiveljnik.

„Tu tražimo svoju šansu za plasman dalje, sve ostale ekipe su jake Barselona CSKA, Fenerbahče, da ne pričamo o njihovim ambicijama i budžetu, ali će svi oni morati da zasluže pobedu protiv nas“ – objasnio je Vujošević.

Košarkaši Partizana novu sezonu počinju 6. oktobra utakmicom protiv Igokee na svom terenu, a u Evroligi 17. oktobra na gostovanju protiv Barselone.

hotsport.rs/beta.rs

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter