0
Ostali sportovi

Mladi atletičari najavili uspeh i na SP u Moskvi

Objavljeno: 16.07.13 u 14:25

atleticari

Povodom uspeha naših atletičara na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Finskoj danas je u održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali svi osvajači medalja.

Emir Bekrić oborio je državni rekord na 400m prepone i osvojio zlatnu medalju, rezultatom 48.86s. Amela Terzić oborila je rekord šampionata, državni rekord, lični rekord i normu za Svetsko prvenstvo u Moskvi, na 1500m sa 4:05,68. Marija Vučenović u bacanju koplja zauzela treće mesto i osvojila bronzu, daljinom od 54.43m.

Ovom prilikom ponosno se obratio, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović:

“Zaista sam više nego presrećan. Ovo je istorijski dan za našu atletiku, i dokaz da je atletika kao kraljica sportova krenula pravim putem. Sve čestitke, Ameli Terzić, Emiru Bekriću, Mariji Vučenović i njihovim trenerima, oni su zaista naš ponos.“

Amela Terzić je istakla da je prvo mesto proivod napornog rada.

„Ova zlatna medalja i moj rezultat proizvod je velikog rada i truda prethodnih godina. Zadovoljna sam svojim rezultatom, ali ovo je tek početak moje karijere i prave medalje i rezultati su tek predamnom”, izjavila je naša mlađa seniorka koja je oborila tri rekorda i ostvarila normu za Svetsko prvenstvo u Moskvi na 1500 metara.“

Njegova sezona za pamćenje, tri puta obarani državni rekord na 400m prepone, i sada je posle 14 godina  Srbiji doneo zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope do 23 godine, Emir Bekrić:

“Hvala svima koji su došli, i hvala svima koji su bili uz mene svih ovih godina i verovali u mene. Moj trener i ja smo imali dva plana za ovu godinu, i oba smo ostvarili. Tu je obaranje državnog rekorda i medalja na Evropskom prvenstvu u Tampereu. Ovim šampionatom smo dokazali da smo spremni da se borimo sa velikim trkačima, i ostvarujemo vrhunske rezultate. Sledeća stanica jeste Svetsko prvenstvo u Moskvi”.

U bacanju koplja naša mlađa seniorka Marija Vučenović  osvojila je treće mesto i bronzanu medalju, rezultatom 54.43m. Ovom prilikom obratila se i ona:

“Ja sam na ovom takmičenja bila veliko iznenađenje, svakako je da sam zadovoljna bronzom, ali rezultatom i ne baš. Očekuje me veliki trudi i rad, i nadam se što boljim rezultatima u budućem periodu”.

Osim naših atletičara, obratili su se i treneri Rifat Zilkić i Mirjana Stojanović koji su se zahvalili svim prisutnima, i rekli da su ponosni na svoje atletičare i na njihove ostvarene rezultate, ali i da je ovo tek njihov početak i da njihovo vreme tek dolazi.

Svi zajedno zahvalili su se na podršci Atletskom savezu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu.

Za kraj reč je pripala generalnom sekretaru Atletskog saveza Srbije, Slobodanu Brankoviću:

“Pre svega zahvalio bi se svima koji su došli, kao i našim atletičarima i trenerima, na izuzetnim rezultatima. Sjajna saradnja sa Ministarstvom omladine i sporta i Olimpijskom komitetetom samo je primer kako jedan granski savez treba da funkcioniše. Ja bih iskoristio ovu priliku da apelujem na kompanije koje ulažu u druge sportove,a tim novcem se plaćaju inostrani igrači, da ulažu u našu decu i u kraljicu sportova, atletiku, kako bi naši atletičari imali bolje uslove za rad, a samim tim i veću šansu za još bolje rezultate.”

Konferenciji za štampu prisustvovali su Državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik Ministra za sport Dragan Atanasov, generalni sekretar sportskog saveza Srbije Dane Korica, i drugi uvaženi gosti i predstavnici medija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter