0
Košarka

Zvezda odgovorila Bojiću saopštenjem

Objavljeno: 13.04.13 u 18:56

kk-crvena-zvezda

KK Crvena zvezda Telekom se povodom odluka o kažnjavanju Nebojše Čovića od strane direktora lige Predraga Bojića oglasila saopštenjem koje vam HotSport prenosi u celosti.

Putem mejla dobili smo Vaše saopštenje br. 05-2012/13 od 13.04.2013. godine.

Po četvrti put Vas upozoravamo i zahtevamo da nam pored saopštenja u kojima dajete informacije o Vašim odlukama dostavite i kompletne odluke u skladu sa zakonom o upravnom postupku.. Vi to uporno izbegavate i time neprekidno kršite zakon kao i Disciplinski pravilnik KSS-e (član 6. i član 39.).

Konkretno, u navedenom saopštenju br.05-2012/13 kažnjavate KK Crvenu Zvezdu Telekom „novčanom kaznom od 118.000.00 dinara shodno članu 61E Propozicija takmičenja, zbog javnog i nesportskog kritikovanja odluka sudija u medijima Nebojše Čovića”. Pozvali ste se na član 61E koji očigledno niste pročitali jer svoj posao obavljate paušalno i navijački ostrašćeno , a i u neskladu sa zakonom. Po članu 61 E propozicija takmičenja  ne možete da kažnjavate nekoga ko nije trener , igrač i službeno lice KK Crvena Zvezda Telekom. Takođe, trebalo bi da pročitate i član 17. Disciplinskog pravilnika KSS-a imajući u vidu da po njemu ne možete novčano da kažnjavate nekoga ko ne ostvaruje nikakvu novčanu naknadu iz košarke, a takođe ne možete kazniti klub za bilo kog eventualnog počinioca.

Vaše saopštenje sa informacijama o  odlukama u potpunosti odbijamo i sigurno nećemo izvršiti plaćanje po njemu jer je u potpunoj suprotnosti sa Propozicijama i Disciplinskim pravilnikom KSS-a. Naravno, treba dobro da pročitate član 6. Disciplinskog pravilnika KSS i veoma lako će te zaključiti da Vam zbog nepoštovanja procedure nijedna odluka nije validna, a time ni pravosnažna . Vi se veoma samovoljno ponašate jer ne dajete mogućnost klubovima da se žale na Vaše lične i tedenciozne odluke imajući u vidu da ih ne procesuirate u skladu sa zakonima Srbije, a i disciplinskim pravilnikom KSS-a, član . 39.

Ukoliko nam i u buduće budete slali ovakve papire sa Vašim saopštenjima bez poštovanja zakona moraćemo da preduzmemo zakonom propisane mere prema Vama zbog nestručnog obavljanja posla za koji ste dobro plaćeni (1500,00 EUR neto mesečno), a naravno i zbog klevete kako kluba tako i pojedinca koje pominjete u Vašim saopštenjima i time im nanosite štetu. Imajte u vidu da je vreme Vaše nestručnosti, nekompetetnosti i bahatosti sigurno prošlo, ma ko Vas podržavao.

Direktore, imajući u vidu da ste diplomirani pravnik, pošaljite nam odluke u pravnoj formi kako to nalaže zakon ove države i pravila KSS-a, član. 39, a ne na bazi nekakvih Vaših dogovora i kalkulacija. Takođe, imajte u vidu i to da bez obzira na Vaša saopštenja i „kazne za verbalni delikt” nećete moći da sakrijete nerad, neorganizaciju i tendencije koje su prisutne sa Vaše strane već nekoliko sezona unazad i koje celoj ligi nanose štetu. Vašim saopštenjima nećete sigurno uplašiti KK Crvenu Zvezdu Telekom, a ponajmanje sakriti probleme regularnosti lige jer Vas gleda celokupna javnost, sviđalo se to Vama ili ne.

Na kraju, moram da Vam skrenem pažnju da i ostale „odluke koje ste ispisali u Vašem saopštenju „su takođe ništavne i netačne jer niste utvrdili i obrazložili činjenično stanje već ste se pozvali na član .35  propozicija takmičenja i time naneli štetu nedužnim ljudima ! Trebalo bi da  pročitate i član.36 i 39 Disciplinskog pravilnika KSS-a i onda će Vam verovatno sve biti jasno. Pošto ste Vi vaše saopštenje pustili u javnost i time naneli štetu ligi i ovaj naš odgovor biće pušten u javnost kao i sve što budete pogrešno radili u buduće jer Vas sigurno klubovi ne plaćaju za to.

Beograd, 13.04.2013. god.                                          
Predsednik UO KK Crvena Zvezda Telekom
Miloš Ninković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter