0
Košarka
COVIC & DRCELIC 01 206

FOTO: Starsport

ČOVIĆ BRUTALNO ISKREN: Nikakve zakulisne radnje neće postojati, evo kakvo je stanje sa selektorom!

Objavljeno: 14.10.24 u 13:22

Prvi čovek KS Srbije gostovao na N1 televizijI!

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović gostovao je na televiziji N1, gde je otvoreno pričao o ambicijama, Crvenoj zvezdi, te da li će biti mešanja u rad tog kluba.

„Dosta je 13 godina u Zvezdi. Mislim da smo napravili dobre rezultate, Zvezda je stabilan evroligaš, 25 trofeja za taj period“, rekao je Čović.

„Vi ste to možda zaboravili, ja sam iz košarkaškog saveza otišao po političkoj odluci 1997. Ja tada kao gradonačelnik Beograda nisam hteo da prihvatim izbornu krađu. Mi smo tada, kao savez Jugoslavije, bili prvi savez koji je imao svoju kuću, uspeli smo da probijemo sankcije. To je motiv, nedovršen posao“.

Što se tiče rezultata.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

„Košarkaški savez ima određene rezultate, ali ono što ne sme da se zaboravi je da je preskočen jedan olimpijski ciklus. U organizacionom smislu ima mnogo stvari koje su zapuštene i koje su pokrivane medaljama. Rekao sam 4+1, četiri su muške, ali i ženska reprezentacija je tu. U omladinskim selekcijama se pojavimo sa vremena na vreme. Tu su i finansijski problemi. Organizaciono ćemo stvari da rešavamo, potrebno nam je više trenera, struku ćemo stavljati u prvi plan. Videćemo. Od 1. oktobra je prošlo nešto manje od dve nedelje. Trudićemo se da organizacija bude efikasna. Tu su i ambicije naroda, očekivanja su velika“.

A selektor?

„Mislim da ćemo do kraja ove nedlje, najkasnije do kraja meseca imati selektora. Da li će to biti stari selektor, naše su nade i ideje da Kari ostane. Imali smo nekoliko sastanaka. I nastavićemo da razgovaramo. Mislim da Kari to može. Moramo organizaciono stvari da postavimo drugačije, da uz njega bude nekoliko mlađih trenera, da uče od njega i da mu pomažu“.

2
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter