0
Domaći fudbal
Cukaricki v Novi Pazar Mozzart Super League Season 2023/2024

FOTO: STARSPORT

LJAJIĆ SPREMAN DA SPASI PARTIZAN IZ AMBISA: „Klub sa Evropskim Platama i Afričkim Rezultatima!“

Objavljeno: 06.10.24 u 10:47

Bivši ministar govorio o preuzimanju Partizana!

Već viđeni novi predsednik Partizana, bivši državni funkcioner, Rasim Ljajić smatra da je situacija u fudbalskom klubu Partizan verovatno najgora u istoriji.

Ljajić je u razgovoru za Kurir pričao o stanju u klubu iz Humske ulice:

Jedino mi je jasnije zašto ljudi ne prihvataju da se angažuju za rukovodeće pozicije u FK Partizan. Naime, stanje je mnogo teže nego što sam mogao i da pretpostavim. Moja ljubav prema Partizanu i fudbalu uopšte možda jeste iracionalna, ali sam se trudio da  javnim poslovima budem uvek sa dve noge na zemlji i krajnje pragmatičan. A to znači da sam spreman da se upustim u ovu avanturu samo pod određenim uslovima“-rekao je Ljajić.

Iako je očekivano da on postane predsednik 11. oktobra, on je za odlaganje sednice i promenu statuta:

-Kao prvo, da se odloži skupština koja je zakazana za 11. oktobar, a kao drugo, da se nova uprava bira po novom statutu, jer je ovaj stari potpuno anahron i u startu uvodi dvovlašće u funkcionisanju kluba. Tako je po sadašnjem normativnom aktu predsednik kluba engleska kraljica, bez ikakvih ovlašćenja, a generalni direktor je faktički premijer sa svim operativnim kapacitetima. Možda ja ne izgledam suviše pametno, ali da se baš kopčam otpozadi, glupo je i pomisliti-. dodao je rođeni Pazarac.

On je slikovito opisao preuzimanje devastrinog kluba:

-Ulazak u Partizan u ovim uslovima isto je kao da ulazite u hladnu, mutnu i brzu vodu, a treba da se dočepate druge obale. Preko 90 odsto mojih prijatelja se hvatalo za glavu kad su uopšte čuli da razmišljam da se kandidujem. Partizan je danas klub sa evropskim platama, balkansko-socijalističkom organizacijom i afričkim rezultatima. Dakle, već propast u najavi. – rekao je Ljajić i nastavio u istom tonu:

-I ne radi se tu samo o finansijskoj dubiozi već i o nakaradno postavljenom čitavom sistemu po kojem klub funkcioniše, o starom modelu poslovanja preduzeća da je to svačija i ničija svojina, ili, što je još gore, da je to alajbegova slama iz koje se samo uzima. Pa, presušilo bi i da se radi o Dojče banci. Treća stvar, možda jednako teška kao i prethodna, mnogo su poremećeni međuljudski odnosi, posebno kad su u pitanju bivši igrači, jer oni koji su van kluba smatraju da zaslužuju da budu umesto onih koji su u klubu-.

Govorio je i o dugu:

-Nisam video nikakve papire, ali po onome što sam čuo, ukupan dug Partizana je oko 60 miliona evra, a da bi prošli monitoring UEFA, potrebno je najmanje pet miliona, a do kraja godine još pet miliona evra.- zaključio je obraćanje Rasim Ljajić.

Na nama je da sačekamo sednicu 11. oktobra i saznamo da li Partizan dobiija novu upravu ili ne.

 

4
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter