0
Evroliga
yalg

FOTO: STARSPORT

ŽALGIRIS OBARA REKORD: Zeleni napadaju Evroligu sa najvećim budžetom u istoriji!

Objavljeno: 01.10.24 u 11:16

Povećanje za 22 odsto u odnosu na prošlu godinu

Nakon što su predsednici večitih rivala otkrili svoje budžete pred novu sezonu Evrolige tako je danas karte otvorio jedini predstavnik Litvanije u najelitnijem takmičenju.

Kako je otkrio bivši reprezentativac a danas predsednik Žalgirisa, Paulis Jankunas, , budžet njegovog kluba biće dosta manji nego Partizanov i Zvezdin. Zeleni će u novoj sezoni raspolagati sa 17.700.000 evra, od kojih će 11.700.000 ići na zarade igrača i stručnog štaba.

Ovo je rekordni budžet Žalgirisa, za skoro 23 odsto veći nego što je bio prošle sezone. Jankunas je istakao da je do povećanja budžeta došlo zbog porasta prihoda, samo od prodaje ulaznica klub iz kaunasa je zaradio skoro 7 miliona evra a ove sezone se očekuje da se i ta cifra premaši.

Da podsetimo budzet Partizana za ovu godinu prema rečima Ostoje Mijailovića iznosi 23 miliona evra dok je Nebojša Čović saopštio da je budžet Crvene zvezde nešto iznad 22 miliona.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter