3
Košarka
COVIC & DRCELIC 01 207

FOTO: STARSPORT

NEZVANIČNO: Nebojša Čović postaje novi predsednik KSS!

Objavljeno: 24.09.24 u 13:24

Generalni sekretar bi trebao da bude Dragan Jakovljević!

Nebojša Čović je gotovo sigurno budući predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS), s obzirom na to da je njegovu kandidaturu podržalo 30 od ukupno 33 delegata Skupštine KSS, prema saznanjima Meridian sporta.

Inicijativa je pokrenuta od strane Košarkaškog saveza Vojvodine, a kasnije su je podržali i KS Regiona Centralne Srbije, Udruženje klubova KLS, te KS regiona Južne Srbije. Prvi predlog je stigao iz Šapca, a ubrzo su stigle dodatne podrške.

COVIC & DRCELIC 01 206
FOTO: Starsport

Čović, koji je već bio na čelu Košarkaškog saveza Jugoslavije sredinom devedesetih, sada se vraća na ovu funkciju, a njegovo imenovanje će verovatno biti samo formalnost na sednici Skupštine KSS zakazanoj za 1. oktobar.

Do 26. septembra, Čović mora da dostavi svoju biografiju, program rada, i imena kandidata za četiri potpredsednička mesta (muške i ženske reprezentativne selekcije, takmičenje i finansije). Takođe, očekuje se da će imenovati novog generalnog sekretara, a kao najizgledniji kandidat za tu poziciju pominje se Dragan Jakovljević, bivši trener zemunske Mladosti, koji bi nasledio Zlatka Bolića.

3
11
3 Komentara
  1. Od sada navijam protiv Srbije.Covek koji je napravio najveci razdor u srpskoj kosarci sada jos i vodi istu.Ovo moze samo u Srbiji.Bravo !!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter