1
Evrokupovi
Crvena Zvezda vs Benfica, UEFA Champions League

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA SE POHVALILA STATISTIKOM PROTIV BENFIKE: „Bili su bolji od nas samo u defanzivi!“ (VIDEO)

Objavljeno: 20.09.24 u 18:58

Uprkos svemu – Zvezda je izgubila!

Crvena zvezda je pružila dobru partiju protiv Benfike, ali je na kraju poražena, iako je prema mnogim parametrima bila bolji tim.

Nažalost, najvažniji parametar, postignuti golovi, presudio je u korist gostiju. Zvezda je imala brojne prilike, a igrači su napadali od samog početka, kako pokazuje statistika objavljena na zvaničnom sajtu kluba.

Iako je ekipa Vladana Milojevića dominirala u mnogim segmentima igre, Benfika je uspela da bude bolja u ključnim defanzivnim aspektima i iskoristi prilike koje su joj se ukazale. Statistika:

Posed lopte: Zvezda (55 posto) – Benfika (45 posto)

Velike šanse: Zvezda (1) – Benfika (1)

Ukupno udaraca: Zvezda (15) – Benfika (10)

Udarci u okvir gola: Zvezda (3) – Benfika (3)

Korneri: Zvezda (7) – Benfika (1)

Dodavanja: Zvezda (384) – Benfika (299)

Dueli: Zvezda (37) – Benfika (37)

Driblinzi: Zvezda (16) – Benfika (8)

„Jedini segmenti u kojima je Benfika bila bolja su oni defanzivni, što potvrđuje tezu da je Zvezda više napadala, a da su defanzivci portugalskog tima imali više posla. Tako je Benfika imala 18 startova, i 11 presečenih lopti na Zvezdinih 12, odnosno devet. Intervencija u kaznenom prostoru, Benfika je čak imala 32, a Zvezda 14. Biće ovo velika škola za pulene Vladana Milojevića, ali se još jednom pokazalo da je Crvenoj zvezdi mesto u Ligi šampiona“, piše u zaključku na sajtu Crvene zvezde.

7
1
1 Komentara
  1. Koga bre zabole za statistiku, mpzda statisticare. Mene kao navijaca nteresuje rezultat. To je kao da se hvalim koliko sam uradio a ne koliko sam zaradio

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter