0
Evroliga
partizan buducnost 14872

partizan buducnost 14872

ON JE BIO I OSTAO MILJENIK GROBARA: „Ja sam u srcu i dalje član Partizana. Uvek ću i biti.“

Objavljeno: 16.09.24 u 18:00

Si je sada član Pariza, debitanta u Evroligi i prošlogodišnjeg šampiona Evrokupa.

Bandža Si je uspeo da osvoji srca navijača Partizana tokom svog boravka u klubu. Susreti sa njegovim bivšim timom su uvek ispunjeni emocijama, a to se potvrdilo i ovoga puta kada je sa ekipom Pariza ponovo gostovao u Beogradu.

Sećam se, isto je bilo i 2021. kada sam prvi put dolazio u Beograd. I tada su me toplo dočekali. Uvek je poseban osećaj doći ovde – prisetio se Si tokom razgovora za Meridian sport.

Pariz, kao novajlija u Evroligi, ušao je u takmičenje kao pobednik Evrokupa i pokazao potencijal da bude iznenađenje sezone. Na turniru u Beogradu, gde su igrali protiv AEK-a i Partizana, ostavili su snažan utisak, naročito u duelu sa crno-belima. U tom susretu, Pariz je bio na korak od pobede, ali je u poslednjim sekundama Brendon Dejvis doneo trijumf Partizanu nakon promašaja Karlika Džonsa.

Upitan o ambicijama tima u prvoj sezoni Evrolige, Si je izjavio:

– Debitanti smo u ovom takmičenju. Trudićemo se da igramo svoju igru, da izgradimo naš identitet. Da igramo ovako kao protiv Partizana tokom cele sezone. Znamo da nas čeka mnogo utakmica, ali to je tako. Imamo sjajnu grupu momaka na okupu, sjajnu timsku hemiju. To je dobra baza da nastavimo dalje da gradimo.

Uz osmeh, Si je ponovio svoje misli:

Biće ovo duga sezona, mnogo utakmica. Samo moramo da izgradimo identitet, da se fokusiramo na sebe, da ne razmišljamo o drugim stvarima, već da napredujemo svakog dana.

Tokom leta, Pariz je doživeo promene na trenerskoj klupi – Tomas Iisalo, koji je predvodio tim do titule u Evrokupu, prešao je u NBA, a na njegovo mesto došao je Tijago Spliter. Očekuje se da legendarni brazilski centar, koji je pet godina proveo kao asistent u NBA, donese novu dimenziju ekipi.

Stručni štab jeste nov, ali dosta igrača iz prošlogodišnjeg tima je tu. Što je verovatno pomoglo. Kao što sam rekao, imamo grupu sjajnih igrača na okupu, ne možemo da dočekamo da počnemo – dodao je Si.

Prvi meč u Evroligi očekuje ih protiv Crvene zvezde Meridianbet, 4. oktobra u Parizu. Kada je upitan da li taj meč ima poseban značaj za njega, Si je sa osmehom priznao:

Uvek su to posebne utakmice. Dok sam igrao u Partizanu, bilo je specijalno. Ja sam u srcu i dalje član Partizana. Uvek ću i biti. Dakle, biće to posebna utakmica za mene, sigurno.

O turniru u Beogradu, Si je dodao:

Bio je ovo veoma dobar turnir, vredno iskustvo za nas. Igraćemo prvi put u Evroligi, ovde smo osetili kako to izgleda. Posebno u ovakvoj atmosferi, protiv Partizana koji ima veoma jak, dosta talentovan tim. Igraju dobru košarku. Biće teško pobediti ih. Sa naše strane, moramo da nastavimo da rastemo, da radimo na sebi, da se fokusiramo na naš put.

 

14
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter