0
Olimpijske igre Pariz 2024
Olimpijske igre u Parizu

FOTO: X/@Paris2024

STRAH VLADA U PARIZU ZBOG TERORIZMA: Jedan napad sprečen sam par dana pre otvaranja OI! (FOTO)

Objavljeno: 24.07.24 u 12:55

Pariz bi mogao da bude meta napada islamističkih fundamentalista

Francuski mediji izveštavaju da je uhapšen mladić od 18 godina koji je navodno planirao teroristički napad tokom predstojećih Olimpijskih igara u Parizu. Prema potvrdi francuske antiterorističke policije za „Rojters“, hapšenje se dogodilo na jugozapadu Francuske, u blizini Bordoa.

Istražitelji su potvrdili da je mladić planirao jedan ili više terorističkih napada, ali trenutno nisu poznati konkretni ciljevi ili mete. S obzirom na predstojeće Olimpijske igre, pretpostavlja se da je planirani napad bio usmeren na ovaj veliki događaj.

Francuski ministar unutrašnjih poslova, Žerald Darman, izjavio je da je do sada izdata zabrana za prisustvo Olimpijskim igrama oko pet hiljada ljudi, dok je za više od hiljadu osoba izdana potpuna zabrana. Takođe, naglasio je da su svi olimpijski volonteri, radnici i ostali uključeni u organizaciju igara detaljno provereni. Do sada je izvršeno više od milion provera kako bi se osigurala bezbednost tokom takmičenja.

Ovaj incident dolazi u trenutku kada se Francuska intenzivno priprema za Olimpijske igre i nastoji da obezbedi sigurnost na visokom nivou, kako bi događaj protekao bez incidenata.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter