0
ATP

FOTO: X/@Wimbledon

NOVAK PONOVO UTIŠAO BRITANCE, PA PORUČIO: Bombe lete iznad moje glave, a ja sanjam da sam na Vimbldonu!

Objavljeno: 12.07.24 u 21:12

„Rekao sam mnogo puta, Vimbldon je ispunjenje snova za mene da ga osvojim“

Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona! On je u polufinalu savladao Lorenca Musetija u tri seta – 6:4, 7:6 (7:2), 6:4.To znači da ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala između Đokovića i Alkaraza, a taj meč je zakazan za nedelju.

I nakon ovog meča Novak je zasvirao violinu, a onda se obratio navijačima.

– Rekao sam mnogo puta, Vimbldon je ispunjenje snova za mene da ga osvojim, to sam mnogo puta rekao, ali da ponovim. Kada sam imao 7 godina u Srbiji, bombe lete iznad moje glave, a ja sanjam da budem na Centralnom terenu Vimbldona. Pravio sam vimbldonski trofej od bilo čega šta sam imao u sobi, u ogledalu sam pričao sebi, bićeš jednog dana šampion Vimbldona. Imao sam sjajnu podršku porodice, supruga je toliko godina uz mene, sada imam decu, to je neverovatno putovanje. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, svaki put pokušavam da uživam, ali tokom meča je tako. To je posao. Da nadigrate protivnika, da odradite posao. Veoma sam zadovoljan što sam u novom finalu. Ne zaustavljam se ovde, nadam se da ću imati ruke na trofeju u nedelju.

O povredi, da li je mislio da će moći sve ovo da izvede?

– Naravno, sumnjao sam da neću moći. Došao sam u London osam dana pre početka turnira, nisam znao da li ću igrati. Sve je bilo otvoreno sve do dana kada je bio žreb. Odigrao sam nekoliko setova na treningu sa najboljim igračima i oni su mi rekli da mogu da igram. Da ne samo da budem deo već da odem daleko. Da nemam tu šansu, ne bih igrao. Takav imam mentalitet. 

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter