1
Olimpijske igre Pariz 2024

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 27: Angelina Topic of Serbia reacts after failing to clear the bar during the Women's High Jump Final on Day 9 of the World Athletics Championships Budapest 23 at National Athletics Center on August 27 2023 in Budapest, Hungary. (Photo by: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

PONOS SRBIJE: Šest atletičara predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama!

Objavljeno: 08.07.24 u 10:11

Nadamo se da će osvojiti što više medalja

Atletska reprezentacija Srbije biće predstavljena sa šest izuzetnih sportista na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, potvrđeno je u ponedeljak. Na čelu tima nalazi se naša proslavljena skakačica udalj, Ivana Španović, koja će ponovo braniti boje Srbije na najvećoj sportskoj manifestaciji. Španović, poznata kao kraljica svetskih i evropskih skakaonica, predstavlja ikonu srpske atletike i uzor mnogim mladim sportistima.

Pored Ivane, u disciplini skoka udalj, nastupiće i talentovana Milica Gardašević, koja se već dokazala kao velika nada za budućnost srpske atletike.

Tim Srbije će biti dodatno pojačan dvema mladim i perspektivnim atletičarkama koje su već postigle značajne rezultate. Angelina Topić, vicešampionka Evrope u skoku uvis, nastaviće da nas iznenađuje svojim sjajnim skokovima. Adriana Vilagoš, takođe vicešampionka Evrope, takmičiće se u bacanju koplja, disciplini u kojoj se već etablirala kao jedna od najboljih mladih bacačica.

Muški deo tima će predstavljati Armin Sinančević u bacanju kugle i Elzan Bibić, koji će trčati na 5000 metara. Sinančević, poznat po svojim snažnim hicima, donosi iskustvo i kvalitet, dok Bibić, sa svojim brzim tempom i izdržljivošću, predstavlja ozbiljnog takmičara na dugim prugama.

Malo je nedostajalo da se plasiraju StrahinjaJovančević, AsmirKolašinac i Marija Vučenović, ali su oni ostali malo ispod crte.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter