0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/X/HNS

HRVATI PREBACUJU KRIVICU NA ALBANCE ZA VREĐANJE SRBA: „Nećemo dozvoliti da nam se to pripisuje!“

Objavljeno: 22.06.24 u 08:46

Sve se jasno čulo.

Na utakmici Hrvatske i Albanije u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva, sa tribina su se čuli kontroverzni uzvici na račun Srba koji su izazvali osudu zbog njihovog rasističkog i diskriminirajućeg sadržaja.

Fudbalski Savezi Hrvatske i Albanije su zbog ovih uzvikivanja dobili prijavu od strane FARE organizacije.

FARE je prijavio oba Saveza zbog uzvikivanja „Ubij Srbina“ i „Srbe na vrbe“. Hrvatski mediji su istakli da je većina ovih skandiranja došla sa dela tribina gde su bili pristalice Albanije. Upravo zbog ovoga, Jurica Jurjević, predstavnik HNS-a za prevenciju i osiguranje, izjavio je da će se Hrvatski Savez žestoko braniti od ovih optužbi.

Smatram da smo objektivni kada kažemo da takva skandiranja nisu dolazila od naših navijača, iako razumemo koliko je ovo ozbiljan politički i društveni problem. Ranije smo otvoreno priznali kada se slično dešavalo. Međutim, ovog puta nećemo dozvoliti da nam se to pripisuje – istakao je Jurjević.

Ono što me posebno raduje jeste što su naši policajci pre utakmice zaplenili značajan broj šalova i majica sa nedozvoljenim sadržajem od hrvatskih navijača, ali ne i od naših ultrasa, već od naših ljudi iz inostranstva koji možda nisu bili svesni pravila. Učinili smo maksimalan napor i istrajaćemo do kraja u dokazivanju da nije bilo organizovanog kršenja pravila od strane naših navijača – zaključio je Jurjević.

1
7
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter