0
ATP

Dusan Lajovic - Gregoire Barrere 20. April 2023. Banja Luka, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina (credit: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

FRIC BOLJI OD LAJOVIĆA: Srpski teniser završava učešće na Rolan Garosu!

Objavljeno: 30.05.24 u 23:20

Ipak je Duci ušao u ovaj meč kao autsajder.

Srpski teniser Dušan Lajović završio je svoje učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu, poražen od strane američkog tenisera Tejlora Frica u četiri seta rezultatom 3:1.

Nakon više od dva sata igre, setovi su završeni sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 u korist 12. igrača sveta.

Ovaj susret bio je treći put da su se ovi teniseri sreli na terenu, nakon njihovog poslednjeg duela prošle godine u Sinsinatiju, kada je Lajović zbog povrede morao da preda meč već u prvom setu. Fric je ovog puta ušao kao favorit i na kraju opravdao očekivanja, iako je došlo do manjih oscilacija u njegovoj igri.

U meču između Frica i Lajovića, oba tenisera su bila opreznija na početku, ali je Fric uspeo da se bolje pozicionira i kontroliše ključne trenutke, naročito u prvom i trećem setu. Pravio je ključne brejkove u osmom gemu, čime je stvorio odlučujuću prednost. Lajović je pokazao svoj najbolji tenis tokom drugog seta, koji je i osvojio, ali nije uspeo da održi kontinuitet u igri.

Tejlor Fric će se u narednom kolu sastati sa pobednikom duela između Tanasisa Kokinakisa i Đulija Cepijerija.

1
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter