0
Evroliga
Željko Obradović

Head Coach Zeljko Obradovic of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart bet and Real Madrid at Stark Arena on March 21, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by David Damnjanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ POSLE PORAZA OD REALA: Željko pričao o Ledeju, pa otkrio šta je prelomilo utakmicu!

Objavljeno: 21.03.24 u 23:20

Žoc pričao i o sjajnoj atmosferi

Košarkaši Partizana poraženi su u krcatoj Štark areni od ekipe Real Madrida u ovkiru 31. kola Evrolige – 76:88

Gledali smo izuzetno zanimljiv meč u prepunoj Areni, pre svega u prvom poluvremenu, dok su se gosti u drugom delu, tačnije krajem trećeg perioda, odvojili i na kraju sačuvali tu prednost.

Posle utakmice, trener Željko Obradović se obratio novinarima.

Čestitam Realu, pokazali su da su bolji. Izgubli smo utakmicu u trećoj deonici. Bili smo u utakmci do poslednja dva minuta treće deonice. Napravili smo greške, ali tu je bio Hezonja. Dali smo mu prostora da šutira. Mislim da je Real ekipa koja dominira, ubedljivo prvi. Ne mislim da je ovaj poraz nešto što je bolno. Izgubili smo druge utakmice koje je trebalo da dobijemo, možda su neki igrači igrali u grču, ali znam da smo i večeras imali želju i borbenost, ali nije bilo dovoljno – kazao je Obradović na početku konferencije za medije.

Da li Partizanu nedostaje plejmejker?

– Ovo je tim koji imamo i on će se boriti do kraja. Imamo igrača na toj poziciji, praviće se analize, ali ništa se ne menja. Nastavljamo da se borimo, imamo važne utakmice. Probaćemo da završimo sezonu na pravi način

O Ledeju i kada se vraća?

– Ne znam. Zaista ne znam. Kada se desila ta tragedija, nisam hteo nijednog momenta da ga pitam kada se vraća. To je njegova stvar. Ne znam kada je sahrana. Saznao sam samo da mu je otac bio vojno lice i da se sahranjuje po običajima američke vojske. Kada će to biti, ne znam

Postojao je svojevrsan grč.

– Arena je krcata stalno. Još jednom da se zahvalim navijačima na fantastičnoj podršci, to rade poslednje dve godine otkako smo se vratili. Pitanje je da li se igralo u grču. Ako smo prvo poluvreme imali dosta prilika da povedemo i igramo bolje, nismo ostvarili i velike prilike smo tada propustili. To je sigurno tako. Bili smo u utakmici do poslednja dva minuta u trećoj četvrtini, uz sve greške. Hezonja ima šut i sa sedam i osam metara, pripremali smo se, ali to je tako. Dominiraju u Evroligi ove godine, ubedljivo su prvi, ne mislim da ovaj poraz je nešto što je previše bolno za nas. Mi smo izgubili neke druge utakmice koje smo trebali da dobijemo zbog naših grešaka. Ne znam zašto je bio grč, znam da smo pre dva dana igrali dobro, imali veliku želju i borbenost, ali ovaj put nije bilo dovoljno.

Real je napravio seriju 16:0 kojom je prelomio utakmicu.

– Imaju kvalitet, falilo im je tri igrača, koji su toliko ostavili traga u Real Madridu. To se ništa nije videlo. fantastični su, imaju sve pokriveno, dva dominantna centra. U prvom poluvremenu imalo smo samo dve asistencije, pročitali smo u prvom poluvremenu krajem šta je bilo. Pre toga, Hezonja bez odbrane ubacuje tri poena na isteku vremena, sve ovo sa spuštenim rukama i na njemu i Jabuseleu, ofanzivni skokovi dozvoljeni. Tim su koji je gladan i dalje, bez obzira što su šampioni. Treba da učimo od njih i ja i igrači. Nije da nismo imali želju, očigledno treba da imamo još veću.

Ne vidi da je zonski presing bio problem.

– 33-31 bilo je na poluvremenu. Je l to veliki broj poena? Da li je onda bitno što smo igrali zonski presing? Real Madrid. Da li smo izabrali ovo ili ono, kakve to ima veze i ta odbrana nam je dala rezultat. Sve što su ubacili u prvom poluvremenu bila su slobodna bacanja i kontre. Ne možete stalno da igrate iz utakmice u utakmicu. Kada se igra protiv prvaka Evrope i Kampaca… Probali smo da ih udvajamo, posle se vraćali. Dobijaju utakmicu, njihov igrač ide da da koš, neće da stane, da ne poentira. To je filozofija, uzeli igrači iz Amerike poslednji napad da se ne igra. Ovaj tim Real Madrida radi suprotno. Nismo izgubili u 3/4 zbog toga, pokušavali smo da igramo agresivno. Suština je kako branimo kontru. 

6
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter