2
Evroliga

Partizan's during regular season round 31 Euroleague basketball match between Partizan and Real Madrid in Belgrade, Serbia on March 21, 2024. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PARTIZAN NIJE USPEO DA SRUŠI KRALJA U PAKLU ARENE: Serija 21:2 i neverovatni Hezonja presudili crno-belima! (VIDEO)

Objavljeno: 21.03.24 u 22:21

Kraj trećeg perioda bio je ključan

Košarkaši Partizana poraženi su u krcatoj Štark areni od ekipe Real Madrida u ovkiru 31. kola Evrolige76:88

Gledali smo izuzetno zanimljiv meč u prepunoj Areni, pre svega u prvom poluvremenu, dok su se gosti u drugom delu, tačnije krajem trećeg perioda, odvojili i na kraju sačuvali tu prednost.

Najefikasniji u ekipi Željka Obradovića bio je Frenk Kaminski sa 19 poena. Kevin Panter, iako nije odigrao najbolji meč, je drugi najefikasniji igrač tima sa 16 poena, Džejms Naneli je dodao takođe 16 poena, a Aleksa Avramović 10 poena.

Na drugoj strani ubedljivo najbolji igrač bio je Mario Hezonja sa 25 poena uz izuzetan šut za tri poena (5/6). Kampaco je meč završio sa po 7 poena i asistencija.

 

Crno-beli su bolje ušli u meč, uspeli su, uz pomoć fenomenalne publike, da odbranom i agresivnošću spuste goste na malo broj poena. Ipak, Partizanu je falila bolja igra u napadu, pa nisu uspeli da naplate tu svoju odličnu odbranu. Prvi period završen je rezultatom 13:13.

Nastavak je ipak bio dosta efikasniji, a čini se da su se oba tima konačno opustila evidentnog pritiska sa početka meča. Na pauzu s otišlo minimalnim minusom crno-belih – 31:33.

 

U trećem periodu su ekipe dosta bolje zaigrale u fazi napada, smenjivali su se vođstvu iz napada u napad, a onda dolazi veliki pad u igri Partizana krajem treće četvrtine.

Na tri i po minuta do kraja rezultat je bio 54:52, a onda su Madriđani napravili seriju 16:0 i na poslednju pauzu otišli na velikih plus 14.

Ali, Real tu nije stao, već su seriju na startu poslednjeg perioda produžili do čak 21:2. Upravo ta serija bila je presudna i odlučila pobednika. 

Partizan i dalje ima šanse da se plasira u plej-in, ali da su večeras pobedili cilj bi bio dosta lakše ostvariv, ovako, biće teško. Crno-beli su sada na skoru 14:17.

Standings provided by Sofascore 
0
1

2 Komentara

  1. Partizan je sam sebe pobedio vrlo slabom efikasnoscu u napadu. Treba imati u vidu da je kosarka cudan sport, svaki neuspeo napad , narocito ako brzo sutiras bez strpljive izgradnje suta , dajes toliko vise sansi, tj pokusaja napada protivniku. Jako puno je bilo „bunara“ ,posebno od Avrama i Pantera, da su bili barem za trecinu precizniji danas bi pricali drugacije. Sut mora da se popravi, inace nece biti dobro. Valja istaci i izvanrednu defanzivu Reala. Veoma se vidi da je odbrana na svakom nasem igracu vrlo dobro prostudirana i tacno odmerena i u secundi i u cm i u koraku i u pravcu levo-desno… Zato su nasi igraci u sutu bili toliko neprecizni da smo imali osecaj da im uvek „za malkice“ neko zasmeta. E to je ta stvar koja se zove kraljevska igra sampiona!
    Ne treba zaliti, ,treba gledati napred ,dolaze tri kljucna meca koje moramo dobiti da bi bili sigurni u 10 najboljih. Oli i Valencija kuci i Alba u Berlinu.Sami odlucujemo o svojoj sudbini a ne konkurenti ni u kom slucaju!Racunajuci i na dobre nase medjusobne skorove sa konkurentima. Imamo ponajbolji raspored od svih konkurenata za to 10to mesto. Sto se kaze, trenutak je za „ILI JESI ILI NISI“!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter