0
Evroliga

Olimpijakos nadomak četvrtfinala

Objavljeno: 29.03.13 u 21:59

kyle-hines

Fenerbahče Ulker je dočekao u Istanbulu šampiona Evrope, ekipu Olimpijakosa i bio nadomak pobede. Ipak, ekipa iz Pireja je u uzbudljivoj završnici slavila sa 73:78 (13:19, 21:14, 19:23, 20:22) u 13. kolu Top 16 faze Evrolige i znatno povećala šanse za plasman u četvrtfinale.

Grčki tim je na kraju prve četvrtine stekao prednost koju su ispustili već na početku druge. Do kraja prvog poluvremena ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Fenerbahče na odmor ipak odlazi sa minimalnim vođstvom.

Domaća ekipa je u nastavku susreta tražila način da poveća razliku u svoju korist, ali su gosti povezali konce igre i osujetili Fener u toj nameri. Međutim, ekipa iz Istanbula stiže do plus osam sredinom poslednje deonice, ali su tu prednost prokockali i na kraju izgubili od aktuelnog šampiona Evrope.

Najefikasniji u Olimpijakosu bio je Kostas Papanikolau sa 16 poena. Vasilis Spanulis je dodao 14 poena uz 7 asistencija, a Jorgos Printezis je ubacio 12 poena. U Feneru najviše su se istakli Bo Mekejleb, Omer Onan i Romejn Sato sa po 12 postignutih poena. Uroš Tripković proveo je četiri minuta na parketu, ali se nije upisao u listu strelaca.

Olimpijakos je pretekao Himki na tabeli F grupe i sada se nalazi na 3. mestu sa skorom 8-5, dok je Fenerbahče i dalje pretposlednji sa 2-11.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter