1
Košarka

Head coach Zeljko Obradovic (L) and Yam Madar react during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Play Offs Game 3 match match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Real Madrid - 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague on May 02, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KOŠARKAŠ PANATINAIKOSA NA KORAK OD ’CRNO-BELOG’ DRESA: Partizan polako sklapa tim za narednu sezonu!

Objavljeno: 13.07.23 u 11:29

Radna atmosfera u Humskoj.

Košarkaši Partizana su imali dobru sezonu, osvojivši AdmiralBet ABA ligu nakon deset godina čekanja, pobedivši Crvenu zvezdu u finalnoj seriji 3:2. Istakli su se sjajnim partijama i u Evroligi gde su bili na korak od fajnal-fora, kada su poveli 2:0 u seriji protiv Real Madrida, ali su ’kraljevi’ na kraju preokrenuli i trijumfovali 3:2.

Ipak na kraju sezonu klub su napustili nosioci igre ‘crno-belih’  Matijas Lesor i Dante EksumJanis Papapetru,Jam Madar, ali su ugovore produžili Kevin Panter i Zek Ledej, pominjalo se i da bi Džejms Naneli mogao u Barselonu. Takođe, pominje se da bi Nikola Mirotić mogao postane novi košarkaš tima Željka Obradovića.

Ono što je sigurno obradovalo ‘grobare’ jeste povratak Ognjena Jaramaza u ‘crno-beli’ dres koji je raskinuo ugovor sa Bajernom  i potpisao ugovor sa Partizanom na dve godine. Međutim, ovde sigurno neće stati, jer na meti košarkaš Panatinaikosa, Mateuš Pontika, koji bi trebalo da stavi paraf u narednih nekoliko dana, a dogovorio je vernost Partizanu na dve godine (1+1).

Poljak je prošle sezone prosečno beležio 8,2 poena, 5,2 skokova i 2,4 asistencija, a takođe, iza sebe ima fantastično odigran Evrobasket, gde je po meču postizao  13,4 poena uz 5,7 asistencija i 5,3 poena. Pored ‘zelenog’ dresa, nosio je još i Prokoma, Ostendea, Zijelone Gore, Lokomotive, Tenerifa, Zenita i Ređo Emilije.

101
11
1 Komentara
  1. ZOC, pokazi jos jednom onom bizonu da je vreme prevara njegovih proslo i dosta se slepovao na CB a sada neka ide tamo za koga se prodavao, ZOC ce to sve obavljati sa svojim timom bolje nego bilo ko, zato ZOC pokupi sve sto je kvalitetno da jos jednom pokazemo svima da smo elita i da je EL nasa..

    22
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter