0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: starsport

Partizan naplaćuje dugove

Objavljeno: 22.03.13 u 19:16
FOTO: starsport
FOTO: starsport

Košarkaše Partizana mt:s očekuje meč sa Solnokom u poslednjem kolu ABA lige. Meč u kome crno-beli traže pobedu kako bi obezbedili učešće na završnom turniru regionalnog takmičenja.

Ekipa iz Mađarske je uprvom delu sezone slavila na svom parketu protiv Partizana i to je dodatni razlog da crno beli uđu oprezno u ovaj duel.

„Solnok je veoma kvalitetna ekipa koja je ušla u Jadransku ligu kao prošlogodišnji finalista Evročelendža. Imali su ambicije da članstvom u ABA ligi povećaju kvalitet protivnika, konkurenciju u ekipi i samim tim kvalitet. U prvom delu šampionata to nije išlo baš kako je zamišljeno, imali su trogodišnji ugovor koji je garantovao da i ako budu poslednji ne ispadaju, isto kao i MZT. Međutim, kako su se nalazili na tom poslednjem mestu nastavili su da traže kadrovska rešenja. U Nenu Ašćeriću našli su odličnog trenera. On je poznat ljubiteljima košarke, jedan deo sezone je igrao i u Crvenoj zvezdi. Čovek je fanatik što se tiče posvećenosti i kao igrač i kao trener. To je apsolutno preneo i odmah se videlo da je to druga ekipa“, pohvalio je narednog rivala Duško Vujošević, a potom je dodao:

„Takođe, uradili su i nekoliko promena kada je sastav u pitanju, pre svega mislim na Florensa i Bela i ovog momenta imaju na svakoj poziciji po dvojicu kvalitetnih i različitih igrača. Imaju vrlo uredan klub koji je imao mogućnost da se na ovakav način priključi ABA ligi, da uloži dosta sredstava da bi bio njen deo. Da ne pričam o redovnosti plata igrača i drugih situacija. U pitanju je stvarno i ozbiljan tim i klub. Uostalom, u poslednjih sedam utakmica su izgubili od Zvezde kod kuće i pola koša od Igokee u Laktašima. Ti rezultati jasno govore o njihovom kvalitetu. To je jedan aspekt ove utakmice“, konstatovao je trener crno-belih.

Vujošević je svestan da je ovo utakmica biti ili ne biti i da će njegovi puleni dati sve od sebe da obezbede plasman na fajnal-for.

„Sa druge strane, ovo je jedna od najvažnijih utakmica sezone za nas, jer je u pitanju plasman na fajnal-for. Dakle, neposredna budućnost kluba u neposrednoj je vezi sa ishodom ove utakmice. Svi znaju da imamo tešku sezonu, da smo finansijski u nevolji, više nego ranije. Da idemo sa mladim timom koji, za razliku od nekadašnjih situacija, nije bio pripremljen da prihvati takvu ulogu. Igramo u ABA ligi koja nikada nije bila jača iz razloga što je značaj i prohodnost prema evropskim takmičenjima isključiva i jedini put je kroz regionalnu ligu. Samim tim je i značaj te lige neuporedivo veći nego ranije. U takvoj situaciji vidi se ko su pravi prijatelji“, istakao je Vujošević.

Iskusni trener Partizana pozvao je navijače da dođu u što većem broju i podrže ovu mladu ekipu.

„Još jednom moram da se zahvalim publici koja je prepoznala situaciju KK Partizan. Mislim da je po svim statistikama Partizan najgledanija ekipa u Jadranskoj ligi. Dakle, nije potrebno da ja zovem. Publika je osetila kolika je važnost njenog prisustva u ovom takmičenju. Nisam siguran samo da su svi do kraja svesni kvaliteta Solnoka, jer taj klub nije dovoljno praćen, a i mađarska košarka poslednjih godina nosi negativan predznak zbog kvaliteta. Ali, to je pogrešna slika. Publika je apsolutno prepoznala šta znači za ovu mladu ekipu podrška, kolika je važnost svake utakmice, pa prepoznaje i ogromnu važnost ove sa Solnokom. Oni znaju da Solnok neće doći bez ambicija da dobije. Na kraju krajeva, zadužio nas je i pobedom u Mađarskoj. Sa tog aspekta takođe moramo da vraćamo dugove. Sigurno da ovaj sneg koji provejava neće da dobije Solnok, niti će se on sam dobiti. Pozivam publiku da ovoj utakmici da onu važnost koju ona zaista ima i da se praktično prema njoj odnosimo svi kao da dolazi, recimo, Barselona“, zaključio je šef struke Partizana mt:s.

Ulaznice za meč poslednjeg kola ABA lige biće u prodaji na dan utakmice od 17 časova na blagajni hale Pionir, po ceni od 100 dinara za tribine i 200 za parter. Meč između Partizana mt:s i Solnoka na programu je u subotu 23. marta od 20 časova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter