0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Hotsport

ŠUTERSKA KLINIKA U ARENI: 17 trojki i 112 poena raspoloženog Partizana!

Objavljeno: 22.05.23 u 21:57

Neverovatna napadačka igra Partizana

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar u Štark Areni rezultatom 112:83 i tako se plasirali u polufinale ABA lige. Njihov rival u borbi za finale biće Cedevita Olimpija.

Gosti su bolje otvorili susret i stigli do lepe prednosti, 2:8. Probelm za Partizan je bio i drugi brzi faul za Lesora. Konsolidovali su se „crno-beli„, poenima Lesora, Pantera i Nanelija, stigli su do izjednačenja, 17:17.

Nastavio je Naneli tamo gde je stao u Podgorici. Pogodio je dve vezane trojke, ukupno treću njegovu za 10. poen i plus 6 nakon prve četvrtine, 27:21.

 

FOTO: STARSPORT

 

Jam Madar pogađa bitnu trojku, kojom odbija manji nalet Studentskog centra i donosi prvu dvocifrenu prednost svojoj ekipi, 35:24. Nakon njega, trojku pogađa i Papapetru.

Taman kada su se gosti spustili na jednocifrenu razliku, tehničku grešku dobija klupa zbog prigovora. Partizan to sjajno koristi i nakon 6 vezanih poena Lesora dolazi do velikih +16, 47:31.

 

 

Džejms Naneli je fauliran na šutu za tri i pogodio je sva tri bacanja za svoj 12. poen i +19. Za kraj prvog poluvremena, trojku je uz zvuk sirene pogodio kapiten „crno-belih„, Kevin PanterPartizan vodi 57:38.

 

 

Tasić je jedini raspoložen u ekipi Studentskog centra i jedini razlog zašto ralika nije veća. Na drugoj strani briljiraju Naneli, Ledej i Lesor. Ovaj trio ima za tri četvrtine 44 poena. „Crno-beli“ su nastavili sjajno šutersko veče i održali prednost sa poluvremena. Pred poslednjih 10 minuta rezultat je 80:63.

Alen Smailagić otvara poslednju četvrtinu trojkom, 11. timskom. Nakon toga laki poeni za Madara i Žakelja je primoran da zove tajm-aut.

 

FOTO: STARSPORT

 

Nastavlja se šuterska rapsodija domaćih a 15. trojku pogađa Danilo Anđušić. Potom pogađa uz faul za stotku „crno-belih„. Svoj debi u ABA ligi imaće mlada nada Partizana, Savo Drezgić.

Drezgić se upisao u listu strelaca i to je kraj meča. Konačan rezultat 112:83.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Džejms Naneli sa 17 poena a pratili su ga: Ledej sa 14, Lesor sa 13 i Madar sa 12 poena. U gostujućoj ekipi, Ivišić je ubacio 13 a Tasić 12 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

VESTI O PARTIZANU:

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter