0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

RANA ZVEZDINA TITULA IZNEDRILA MLADIĆE: Veća minutaža za omladince!

Objavljeno: 14.05.23 u 11:48

Sezona iz snova za ’crveno-bele’.

Fudbaleri Crvene zvezde ove sezone pod palicom Miloša Milojevića igraju fantastično. Več u prvom kolu plejofa protiv TSCa na stadionu ’Rajko Mitić’ su odbranili titulu prvaka države, a u polufinalu kupa igraju protiv nezgodnih Topolčana u njihovom hramu ’TSC Areni’, a ako se plasiraju u finale, to je prilika za novu duplu krunu, drugu u nizu. Takođe, niz od 59 mečeva bez poraza je impresivan podatak.

Protiv večitog rivala, Čukaričkog, Voždovca i Vojvodine, šansu je dobilo 25 igrača od 27 fudbalera, a jedini igrači koje Miloš Milojević u prethodne tri nedelje nije koristio su Marko Gobeljić Nenad Krstičić.

Značajne rotacije uticale su da pojedini fudbaleri poprave minutažu, ali uprkos činjenici da je većina dobila priliku da se dokaže, deo nosilaca igre ostao je neizostavan i posle šampionskog slavlja, te su na vrhu liste po broju minuta ostali Milan Borjan Gelor Kanga.

Igrači poput Iraklija AzarovaKingsa Kangve Stefana Mitrovića mogu da pohvale minutima protiv svakog od prethodna četiri protivnika. Bek iz Gruzije i mlado krilo, ujedno su i glavni profiteri osvojene titule imajući u vidu da su najznačajnije uvećali minutažu kada se ista uporadi sa periodom do 31. kola.

Milojević rastereti pojedine nosioce igre, pa su  Aleksandar Dragović Milan Rodić uz večiti derbi bili na terenu samo po još jednom, dok je Strahinja Eraković dosadašnju minutažu podelio sa Stefanom LekovićemNemanjom Milunovićem Urošem Spajićem koji je posle oporavka od povrede u konkurenciji.

Najmlađi članovi ‘crvenobelog‘ tima Nikokla Mituljikić Jovan Mijatović dobili su minute na po dve utakmice, ali su ipak zbirno uspeli da skupe tek po nešto više od jednog poluvremena, što je više samo od vremena koje je pripalo Veljku Nikoliću Slavoljubu Srniću.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter