0
Košarka

FOTO: Starsport

TRENER BORCA EMOTIVAN NA KONFERENCIJI: „Ovo su mi najteži trenuci u životu i karijeri!“ (VIDEO)

Objavljeno: 15.04.23 u 22:30

Jako teška sezona za Borac!

Košarkaši čačanskog Borca uspeli su večeras da naprave podvig u Podgorici i da savladaju Budućnosti, 87:85, te tako izbore baraž za opstanak u AdmiralBet ABA ligi.

Nakon jučerašnje pobede MZT-a nad Cibonom, računica je bila jasna za Borac – pobeda u Podgorici je bila neophodna.

Trener Čačana, Dejan Mijatović, priznao je da su mu ovo možda i najteži momenti u životu.

Ne znam koliko ću biti u stanju za ovu konferenciju za štampu. Verujte mi, ovo su najteži trenuci u mom životu i u mojoj karijeri kroz koje prolazim u zadnje dve-tri nedelje zajedno sa ovom ekipom. Prvenstveno zbog činjenice da sam Čačanin i da sam igrao u tom klubu, bio i trener. Znate kakav je Čačak grad košarke i uz svo zadovoljstvo koje nosi, baviti se bilo čime u košarci u Čačku je velika odgovornost i obaveza. – započeo je Mijatović.

Dejan Mijatovic Crvena Zvezda – Borac Cacak ABA Liga 25.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic

 

Čestitao je svojim momcima koji su, kako kaže, izdržali sve.

Čestitam svojim momcima koji su izdržali sve. Došli smo ovde da ostavimo srce na parketu, sa velikom odgovornošću i obavezom. Svaka čast momcima jer su mentalno uspeli da izdrže sve. I što sam rekao, tih poslednjih 40 minuta večeras je naše, niko ne može da nam oduzme da se borimo do kraja. Drago mi je da smo uspeli, ali nema mesta za euforiju za nas, jer nas čeka baraž, sutra ćemo sačekati ime protivnika. Za nas se nastavljaju borba i rat. – rekao je trener Borca.

Jasno mu je bilo gde bi mogla da bude šansa Borca večeras i upravo to se dogodilo. Čačani su iskoristili umor Podgoričana koji su imali izuzetno bitan i naporan meč protiv Ulma u Evrokupu.

Budućnost je doputovala u četvrtak, dominirala u prethodnoj utakmici protiv Ulma, doživela eliminaciju i rekao sam momcima da pokušamo da iskoristimo to emotivno pražnjenje. Jedino tako možete protiv ovakvog tima, Grin, Rejnolds, sjajni šuteri, Bel-Hejns kanadski reprezentativac, Lekomt belgijski, Kuridža, O’Brajan, igrači koji su osvajali Evrokup. Momcima sam samo rekao da je ovih 40 minuta naše i da daju sve od sebe da odradimo ovo uzdignuta čela, šta god da se desi. – zaključio je Mijatović.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter