0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

„ŠTA JE INSTAGRAM? TVITER? JA NE ZNAM ŠTA JE!“: Željko Obradović poručio na konferenciji da ga ne zanima šta rade drugi!

Objavljeno: 16.12.22 u 23:50

Opširno – o svemu.

Košarkaši Partizana večeras su u beogradskoj Areni savladali dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, ekipu Anadolu Efesa i tako prekinuli niz od pet uzastopnih poraza u Evroligi.

Utakmicu je komentarisao na konferenciji za medije, trener crno-belih, Željko Obradović.

Teška utakmica kako za nas, tako i za Efes jer su igrali pre dva dana. Važna pobeda za nas naravno, treba da verujemo u sebe i da igramo sa mnogo samopozdanja što sam rekao i svojim igračima. Čestitam svom timu. – započeo je trofejni trener.

Šta kaže na kritike koje su bile nakon vezanih poraza?

Pravo da vam kažem ja sve one koji kritikuju posebno mene i igrače, ja nemam problem sa tim. To je sastavni deo posla. Meni je važno mišljenje mojih igrača i članova stručnog štaba, ja znam šta radim i kako radim, ko me kritikuje sa strane me ne zanima. Još manje me zanimaju hvalospevi. Ja živim ovaj posao, mnogo ga volim od prvog dana i tako dan danas. Dajem sve od sebe, ako neko misli da radim pogrešno to je njegovo pravo. Ja nisam došao ovde da nikoga menjam, ničije mišljenje, ne gledam televiziju, ne čitam novine, a portale moderne i ovo to za mene ne postoji, ja ne znam šta je to. – rekao je Obradović.

FOTO: STARSPORT

Izjavio je da ne zna šta je Instagram, Tviter i da se njegov tim sprema za utakmicu protiv FMP-a.

Šta je instagram? Tviter? Ja ne znam šta je. Imam igrače, stručni štab, nemam vremena i spremamo se za FMP. Rešio sam da dam igračima dan slobodno sutra pred taj meč, pa ćemo da radimo videćemo koliko će nas biti dal će Balša moći da pomogne za 5 na 5 i to je to. Okrenut sam sebi, mojim pomoćnicima i niko na svetu ne može da me kritikuje kao ja sam sebe. Ja uvek znam da li sam i kada napravio grešku. Ja ne znam trenera koji nikada ne greši. – smatra trener Partizana.

Odbrana je večeras bila bolja, deluje da su se defanzivni treninzi isplatili.

Posle prvog pasa moraš da rotiraš, primli smo neverovatne koševe i to ne samo večeras nego generalno, takav je sport. Insistiram na tome da verujemo u sebe, imali smo izvandredan defanzivni trening, a nadam se da će se Aleksa Avramović uskoro vratiti. Sa sva treninga je bio stavljen ovde u tim. Nedopustivo je da imamo sedam skokova manje, ako negde postoji manjak želje to je. I to je cela suština, nije bila fenomenalna odbrana, ali je bila dovoljno dobra da se dobije utakmica. – izjavio je srpski strateg.

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Anadolu Efes Istanbul at Stark Arena on December 16, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nije imao specijalan komentar na sve izvesniji dolazak Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu.

To je vaš posao, vi se bavite time, a ja nikada nisam komentarisao protivnički tim. Imam naš tim, navijače i igrače i samo pratim nas, šta rade drugi mene ne zanima. To je stvar vaspitanja, da se baviš sobom i svojim timom, ja nemam nikakav drugi komentar. – smatra Željko.

Novinare je zanimalo da li će Partizan biti aktivan na tržištu zbog ovoga, na šta je trener Parnog valjka imao zanimljiv odgovor.

FOTO: STARSPORT

Jedino ako poranimo na Kalenić, pa neko voće i povrće. Hahaha, naravno da ne. Ne znam odakle vam to, ja imam ovaj tim i verujem im od prvog dana i verovaću im. Sa Zoranom sam ovo napravio i imali smo probleme sa povredama pa doveli divnog momka, čekamo i Balšu i idemo svi zajedno do kraja. Neigranje Anđušića nije povreda nego moja odluka. Pa čija može da bude? Danilo je prvi ušao u svlačionicu, čestitao momcima i on je posle Kevina drugi kapiten. Život nije bajka, nažalost. – zaključio je Obradović.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter