0
Košarka

Ben Bentil (C) Crvena Zvezda v Armani Milan-Euroleague 2021/22 Beograd, 01.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

ZVEZDA OZVANIČILA NOVO POJAČANJE: Stigao krilni centar jednog od najboljih timova Evrope!

Objavljeno: 20.07.22 u 21:34

Potpisao je ugovor sa srpskim šampionom.

Nastavlja Crvena zvezda sa novim pojačanjima ovog leta, pa je nakon Hasana Martina, Dalibora Ilića i Filipa Petruševa na pozicijama pod košem, dovela i doskorašnjeg igrača Olimpije iz Milana. U pitanju je Bendžamin Bentil, igrač koji igra na poziciji 4, dok po potrebi može da bude i na centru.

Ovaj 27-godišnjak visok 205 centimetara i težak 110 kilograma, draftovan je 2016. godine od strane Boston Seltiksa, ali je svoje ime upisao u istoriju košarke kao prvi igrač iz Gane koji je obukao dres jednog NBA kluba (Dalas Maveriksi 2017).

Nakon toga profesionalnu košarku igrao i svoje ime gradio igrajući u Evropi i Kini. U Evropi igrao je za Šalon, Bilbao, Peristeri, a posebnu pažnju na sebe skrenuo je svojim igrama za Panatinaikos i posebno Armani iz Milana.

Prošle sezone je po utakmici postizao 5 poena i 2.4 skoka, a osim za Olimpiju iz Milana, nastupao je i u Panatinaikosu, Peristeriju, Bahčešehiru, Bilbau i Šalonu. Što se tiče NBA karijere, nastupao je za Dalas Maverikse, a pored toga, igrao je i u kineskoj CBA ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter