0
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2021/2022 Partizan v Vojvodina Beograd, 07.05.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

PARTIZAN PONOVO ZAUZIMA LIDERSKU POZICIJU NA TABELI: Vojvodina se ‘probudila’ tek u nadoknadi vremena, crno-beli sada čekaju Zvezdin kiks! (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.22 u 15:56

Partizan se nije namučio protiv Vojvodine.

Partizan je pred svojim navijačima slavio protiv Vojvodine rezulatom 2:1 i tako ostao u trci za šampionsku titulu.

Prvi sudijski zvižduk održan je minutom ćutanja u čast Ivice Osima, koji je nedavno preminuo u Austriji. Ivica je ostavio veliki trag u Partizanu, a navijači crno-belih su se dirljivom porukom oprostili od legende jugoslovenskog fudbala.

Partizan je od samog stara silovito krenuo i već u 4. minutu stigao u vođstvo. Menig je povukao loptu, pronašao Terzića na levom boku a 21-godišnji fudbaler je sjajnim udarcem probušio protivničku mrežu.

U uvodnim minutima domaći su imali inicijativu na terenu, ali u 13. minutu Novosađani su došli do prve prave prilike. Bastajić se na nekih 20 metara oprobao svoj udarac, ali je lopta otišla malo pored desne stative. Tri minuta kasnije, u šansi se našao i Vukčević, međutim njegov šut lako je odbranio Stevanović.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Partizan v Vojvodina
Beograd, 07.05.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U 20. minutu Partizan je mogao da povede 2:0, Rikardo je posle asistencije Natha izašao ‘1 na 1’ sa protivničkim golmanom, ali je Rockov u tom momentu bio na visini zadatka i sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu. Ponovo se Rikardo našao u sjajnoj prilici, igrao se 34. minut kada je napadač sa Zelenortskih ostrva ponovo bio u gol šansi, ali i ovog puta je Rockov izašao kao pobednik.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Partizan v Vojvodina
Beograd, 07.05.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli su bili opasniji rival na terenu, igrali su napadački i konkretno, i to im se isplatilo u 41. minutu. Ovog puta, Rikardo je bio siguran i tako se iskupio za sve promašaje na današnjem meču.

U drugih 45 minuta, Voša je krenula da igra otvorenije, napravili su gosti nekoliko potencijalno opasnih situacija ali je obrana ‘parnog valjka’ bila na visini zadatka.

Veljko Simić je u 68. minutu pronašao Vukadinovića, koji je sa ivice protivničkog šesnaesterca šutirao daleko preko gola.

Fudbal-Super League Season 2021/2022
Partizan v Vojvodina
Beograd, 07.05.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U poslednjih 20-ak minuta meča većih uzbuđenja nije bilo. Igra se uglavnom odvijala na sredini terena, bez konkretnih prilika ni sa jedne, ni sa druge strane. Lazar Marković je oprobao svoj udarac posle sjajnog prodora, ali lopta je završila pored golmanove desne stative.

A onda, u četvrtom minutu sudijske nadoknade usledio je šok za domaću ekipu. Vukadinović je uputio sjajan centaršut, lopta se odbila do Veljka Simića, njegov udarac je bio izblokiran, a Nešković je samo prosledio loptu u mrežu koju čuva Nemanja Stevanović. Pomoćni sudija je podigao ofsajd zastvaticu, ali nakon konsultacije sa VAR sobom gol je priznat.

Partizan se trenutno nalaze na liderskoj poziciji na tabeli sa 92 osvojena boda, dok drugo mesto zauzima Crvena zvezda sa jednim bodom manje, kao i utakmicom manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter