0
Evrokupovi

FOTO: Paris Saint-Germain@PSG_English/Twitter

MBAPE MAJSTORIJOM SRUŠIO REAL U POSLEDNJIM SEKUNDAMA MEČA: PSŽ dominirao, Kurtoa odbranio penal Mesiju! (VIDEO)

Objavljeno: 15.02.22 u 23:20

Završena je utakmica u prestonici Francuske!

Završena je prva utakmica osmine finala Lige šampiona, između Pari Sen Žermena i Real Madrida. Aktuelni vicešampion Francuske zasluženo je slavio! Izabranici trenera Poketina ostvarili su trijumf rezultatom 1:0.

Domaćin je dominirao od samog starta utakmice. Fudbaleri Reala bazirali su se prvenstveno na zatvaranje prilaza ka svom golu. Pari Sen Žermen je kontrolisao posed lopte i pokušavao je da kroz razmenu dodavanja priđe protivničkom kaznenom prostoru. Francuska ekipa je pokazala koliko je opasna. Neretko su defanzivci kraljevskog kluba imali probleme, u nameri da zaustave brzonoge ofanzivce domaćina. Osim poseda lopte, Parižani su bili značajno konkretniji.

Za nešto više od 90 minuta igre, PSŽ je uputio čak 22 udarca ka golu Madriđana. Real je uzvratio samo u tri navrata, a nije uspeo da pogodi okvir gola tokom celog meča.

Prvu ozbiljnu šansu za PSŽ propustio je Mbape. Kilijan je u 18. minutu šutirao snažno po sredini gola, ali Kurtoa je bio na pravom mestu.

Da je Real uspeo da izbegne poraz, nema sumnje da bi titula igrača utakmice pripala belgijskom čuvaru mreže. Tibo Kurtoa je ponovo zaustavio šut Kilijana Mbpea u 50. minutu.

Igrao se 61. minut kada je Karvahal napravio veliku glupost u kaznenom prostoru svoje ekipe. Mbape ga je lako prešao i sklonio je loptu po strani. Delovalo je da Francuz neće stići do lopte, a iskusni desni bek je nekontrolisano startovao i oborio je ofanzivca domaćeg tima. Glavni arbitar meča, Daniele Orsato, pokazao je bez oklevanja na belu tačku.

Lionel Mesi je preuzeo odgovornost. Svi su loptu već videli u mreži Reala, ali Kurtoa je ponovo briljirao i zaustavio udarac legendarnog Argentinca.

Po nepisanom fudbalskom pravilu, očekivala se kazna za PSŽ zbog svih propuštenih prilika. Ipak, Real nije uspeo ozbiljnije da zapreti do kraja susreta, za razliku od domaćeg sastava.

Mbape je pokazao koliko mu malo prostora treba da bi rešio utakmicu. Sjajan solo prodor i nezaustavljiv udarac viđeni su u četvrtom minutu sudijske nadokande.

Revanš meč je na programu 9. marta u Madridu. 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter