0
Ostali sportovi

Olimpijski Komitet Srbije-Nagrade 2021 Beograd, 26.12.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

NJEGOVE REČI ODZVANJAJU SRBIJOM: Emotivni Filip Filipvić – ‘Na najlepši mogući način smo rekli adio’

Objavljeno: 26.12.21 u 22:47

U Domu Narodne skupštine Srbije, večeras je Olimpijski komitet Srbije proglasio najuspešnije sportiste u 2021. godini.

Pomenuta titula je ‘otišla’ kod Jovane Preković i Filipa Filipovića, koji su ostvarili fantastične rezultate ove godine, podsetimo, oboje su osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Naš ‘zlatni’ vaterpolista Filip Filipović trofej je primio iz ruku predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, gospodina Božidara Maljkovića.

– Definitivno su olimpijska priznanja najveća priznanja i za mene i za celu moju ekipu. Mislim da smo sa Tokijom zaokružili fantastičnu priču. Ova generacija je sa mladim snagama uspela ono što je malo kome uspelo. Hvala bogu, trenerima i stručnom štabu koji su nas trpeli sve ove godine. Kada se godina ovako završi, nema šta da se doda – izjavio je Filip Filipović.

FOTO: OKS

U razgovoru za RTS, Filip je dodao:

– Moglo je još nešto, ali ostavićemo to na mlađim generacijama. Što se nas tiče, mislim da smo rekli svoje i ono što je trebalo – rekli smo u bazenu. Ostvarili smo svoje snove. Ovo olimpijsko zlato u Tokiju je za nas bilo kruna reprezentativne karijere i na najlepši mogući način smo rekli „Adio“.

Jovana Preković je sanjala na ovaj trenutak.

Želim da se zahvalim svim ljudima koji su doprineli da doživim ovaj trenutak. Kako sam sanjala da osvojim olimpijsko zlato i da nosim zastavu svoje zemlje na najprestižnijem sportskom takmičenju, tako i ovo priznanje i balkon i ceo moj grad koji me je dočekao predstavljaju deo mog sna. Posle Olmpijskih igara je jako teško bilo održati fokus, ali sam se potrudila i uspela sam da održim taj fokus i privedem ovu godinu kraju onako kako sam želela – rekla je olimpijska, svetska i evropska šampionka Jovana Preković.

Vredi pomenuti da je najuspešniji mladi sportista je atletičarka Adriana Vilagoš, dok je prestižno priznanje za najuspešnijeg trenera Srbije po treći put poneo Dragan Gale Jović. Priznanje “Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić” za doprinos olimpizmu i jačanju olimpijskog pokreta ove godine dodeljeno je prof. dr Draganu Gagi Radovanoviću.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HotSport.rs (@_hotsport.rs)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter