0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

U SUSRET PROTIVNIKU: Sve što treba da znate o utakmici Crvena zvezda – Ludogorec, evo od koga preti najveća opasnost!

Objavljeno: 25.11.21 u 11:55

Fudbaleri Crvene zvezde danas od 18 časova i 45 minuta na stadionu „Rajko Mitić“ dočekuju bugarski Ludogorec u okviru petog kola grupne faze Lige Evrope.

MEĐUSOBNI DUELI

Crvena zvezda i Ludogorec sastali su se prvi put u sezonu 2016/17, u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvom susretu koji je odigran u Bugarskoj, rezultat je bio 2:2, a za crveno-bele pogađali su Aleksandar Katai i Gelor Kanga. Sedam dana kasnije, revanš je odigran u Beogradu na prepunoj Marakani, a nakon 90 minuta igre, i taj meč je završen rezultatom 2:2, a za Zvezdu pogađali su Mičel Donald i Luis Ibanjez. Pošto je rezultat bio nerešen, igrali su se produžeci, nakon kojih je gostujuća ekipa slavila rezultatom 4:2.

Naredni meč, ove dve ekipe odigrale su na pripremama u februaru 2020. godine. Taj meč je završen rezultatom 1:0 za crveno-bele, a jedini pogodak postigao je Marko Gobeljić u 28. minutu utakmice.

Poslednji susret, Crvena zvezda i Ludogorec su odigrali 30. septembra ove godine, u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope. Meč je odigran u Bugarskoj, a izabranici Dejana Stankovića slavili su u tom susretu 1:0, a mnogima će taj meč ostati urezan u sećanje zbog fantastičnog pogotka Gelora Kange u 64. minutu utakmice.

TV PRENOS

Direktan prenos utakmice između Crvene zvezde i Ludogoreca, možete da pratite na kanalima RTS1 I ArenaSport 1 Premium, sa početkom od 18 časova i 45 minuta.

FORMA EKIPA

Crvena zvezda trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli nacionalnog šampionata, sa osvojenim 41 bodom i utakmicom manje u odnosu na ostatak timova. Izabranici Dejana Stankovića dočekuju meč sa Ludogorecom u dobrom raspoloženju, nakon ubedljive pobede protiv Mladosti u Lučanima rezultatom 5:1. Crveno-beli će na ovoj utakmici biti oslabljeni zbog izostanaka Miloša Degeneka i Marka Gobeljića koji su na prethodnoj utakmici protiv Midtjilanda dobili crvene kartone. Ludogorec je trenutno lider na tabeli bugarskog prvenstva, a u Beograd dolaze nakon poraza od ekipe CSKA iz Sofije rezltatom 2:0. U Ligi Evrope, bugarski tim osvojio je samo jedan bod i trenutno zauzima četvrto mesto u grupi F.

NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI

Najbolji strelac Ludogoreca je Pjeros Sotiriu sa jedanaest golova, a prate ga Elvis Manu i Kiril Despodov sa po šest pogodaka. Sva trojica fudbalera igraju u napadu, a jedina razlika je što su Manu i Despodov krilni dok je Sotiriu centralni napadač. Od bitnijih fudbalera bugarske ekipe treba pomenuti defanzivce Sisinja i Igora Plastuna. Na golu je standardan Kristijan Kahlina.

SUDIJA MEČA

Pravdu na duelu Crvene zvezde i Ludogoreca deliće španski arbitar Hoze Maria Sančez. Kraj aut linija pomagaće mu sunarodnici Raul Kabanjero i Injigo, dok će četvrti sudija meča biti Pablo Gonzalez Fuertes. U VAR sobi sedeće Hesus Žil Manzano, a pomagaće mu Anhel Nevado.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter