1
AdmiralBet ABA Liga

Nebojša Čović (FOTO: Starsport)

NEBOJŠA ČOVIĆ: ‘Takvo ponašanje je nedopustivo! Nije bilo potrebe za nevaspitanim navijanjem, to se vuče od utakmice Zvezda – Fenerbahče’

Objavljeno: 15.11.21 u 20:16

Crvena zvezda je savladala Partizan u prvom  ovosezonskom ‘večitom derbiju’.

Izabranici Dejana Radonjića su u nedelju ugostili Partizan, u okviru 8. kola ABA lige. Crvena zvezda je u hali ‘Aleksandar Nikolić‘  slavila sa 71:56.

Dan nakon utakmice, o atmosferi u hali i dešavanjima na terenu, za TV B92 govorio je predsednik Crvene zvezde – Nebojša Čović. 

-To smo se svi dogovorili, da zaustavljamo takve nemile scene i skandiranja. Atmosfera je bila sjajna, s tim da nije bilo potrebno to nevaspitano navijanje. Mada, to se vuče od one utakmice Zvezda – Fenerbahče, ali da zaboravimo, prošla voda. Radonjić je reagovao, reagovali su i ostali i što se nas tiče, to nismo podržavali nikad, ni za igrača, ni za trenera, ni za porodice, što se desilo na Partizan – FMP, na šta je Željko reagovao gestikulacijama -rekao je prvi čovek ekipe sa Malog Kalemegdana. 

Nebojša je govorio o problematičnom ponašanju pojedinaca.

– Bilo je ubacivanja predmeta na teren, čak i jednog tvrdog predmeta, ne znam ko je to i nadam se da ćemo da pronađemo tu osobu, ali moram da pitam – kakvu pamet imaš čoveče kada uzmeš čokanjčić pa ga baciš na teren!? Takvo ponašanje je nedopustivo. Svi su očekivali da će navijači Zvezde da se ponašaju kao i pojedine grupe Partizanovih navijača. Preduzeli smo sve da se ne dogodi i nije se dogodilo –  istakao je Čović.

Govorio je Nebojša o sistemu na kome dugo rade, a dotakao se i posla koji je odradio Partizan ove sezone.

– Mislim da je bila napravljena atmosfera previše naduvanog balona. Zvezda ima sistem koji je već 10 godina postavljen i u kontinuitetu to radimo, imali smo i promene trenera. Radonjić je sad tu u drugom mandatu drugu sezonu. Koncipirali smo tim računajući da nas čekaju veliki izazovi u ABA ligi i u Evroligi, uz užasno naporan kalendar takmičenja. Imali smo mnogo više utakimca nego Partizan i to teških – kazao je predsednik crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ: BOMBA TRANSFER U ČEMPIONŠIPU: Nekadašnji napadač Liverpula stigao u Paunovićev Reding!

Partizan će rasti i Željko će to oblikovati. Nije nam bilo opterećenje što je došao Željko, cenimo ga po rezultatima u košarci i van košarke, imao sam priliku s njim da radim i u KS Jugoslavije, sećate se i Olimpijskih igara 1996… Ali ceo koncent Zvezde nije koncipiran tako da se plašimo bilo koga. Imamo jasnu strategiju – hrabrost i iskustvo. Imamo veliki broj igrača koji znaju i kvalitetni su, kao što i oni imaju igrače koji imaju znanje i kvalitet, ali bitno je da sve euforije nestanu – zaključio je Čović.

0
0
1 Komentara
  1. Sve je pocelo kad su covke i ilic dosli u klub. Toliko mrznje u njima covek ne moze da ne primeti a nju su sirili kulturno na navijace… Ko vas ne zna skupo bi vas platio…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter