0
ATP

FOTO:hotsport

VILANDER PROTIV NOVAKA: Ne bih voleo da Đoković osvoji US Open

Objavljeno: 06.09.21 u 15:39

Bivši švedski teniser, kao po običaju „neprijateljski“ nastrojen ka Novaku Đokoviću.

Mats Vilander poznat je kao neko ko, najblaže rečeno, nije blagonaklon prema Novaku Đokoviću, a to je demostrirao još jednom.

On je u intervjuu za švajcarski „Berner Cajtung“ istakao da ne bi voleo da srpski teniser na US Openu dođe do svoje 21. Grend slem titule i tako kompletira takozvani „godišnji slem“. Šveđanin je to obrazložio na sledeći naćin.

-Voleo bih da sva trojica najvećih završe karijeru sa 20 grend slemova. Novak je dominirao u Australiji, Nadal je u Parizu, a Rodžer na Vimbldonu. Sva trojica izjednačeni, to bi bio perfektan kraj jedne ere. Takođe, voleo bih da vidim i neke nove šampione- rekao je Vilander.

On smatra da je za nijansu veća šansa da Đoković ne dođe to titule, nego li da će to učiniti.

-Rekao bih da su njegove šanse 49,9% naprema 50,1%.Igrači koji su njegovi izazivači su vrlo dobri na betonu, što je velika razlika u odnosu na Vimbldon ili Rolan Garos. Novak će morati da trči i trči ako već ne može da nadjača rivala. To je ono što je impresivno u njegovoj igri, u kojoj deluje kao da ništa nije posebno. Samo udara lopticu čisto i konstantno. Kod Novaka vi znate šta će da uradi, ne plaše se teniseri da igraju protiv njega, ali on je sa druge neverovatan borac- zaključio je Vilander.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter