0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

MALO JE FALILO DA SE ‘AJMO MILIVOJE’ NIKADA NE DESI: Bivši fudbaler Partizana otkrio zanimljivu anegdotu sa utakmice protiv Njukastla – ‘Ilić je naterao Ćirkovića da šutira penal’ (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.21 u 12:06

Zanimljiva anegdota vezana za istorijsku utakmicu Partizana.

Nekadašnji napadač crno-belih Andrija Delibašić gostovao je u podkast Komuna, gde se dotakao svog mandata u Partizanu i naveo da mu je velika čast što je imao priliku da igra u Humskoj ulici.

– Veliki je interes bio Partizana. Dosta sam pričao sa roditeljima kojima je bilo najteže da sina od 14 godina pošalju u Beograd, u veliku nepoznanicu. Ali, shvatio sam da se takve šanse dešavaju jednom u životu, ili nikada, i da je moram zgrabiti čim se ukazala. Dolaskom u Beograd upisao sam i Sportsku gimnaziju, mnogo mi se to svidelo, jer se poklopila škola i fudbal. Na kraju se sve ispostavilo kao pun pogodak – kazao je Delibašić.

On se prisetio legendarne utakmice protiv Njukastla, nakon koje se Partizan plasirao u najelitnije fudbalsko takmičenje u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ: OSTRVO BRUJI – MURINJO ŽELI DA DOVEDE SRPSKOG REKORDERA: Sprema se transfer bomba na ‘čizmi’, Mitrović nasleđuje Dzeka u Romi?!

– Zamenio me Čakar zbog penala. Da li mi je bilo olakšanje? I jeste, i nije…Bili smo jako umorni, od 100. minuta imao sam grčeve…Svašta se izdešavalo u toj penal seriji. U jednom trenutku vidim kako Saša Ilić gura Ćirković (nije bio planiran da šutira) koji se okreće i govori „neću ja“. Ima snimak gde se pomoćni trener Miša Radaković hvata za glavu i govori „ne ovaj u ovom trenutku.

– Nekako smo bili ubeđeni da će Ćirko dati gol, jer obično najbolje šutiraju oni koji se nisu spremali, rasterećeni su. Vrištali smo nakon tog gola, trčimo oko stadiona, ne znamo gde ćemo… Sjajno je bilo veselje, mnogo poznatih ličnosti, glumaca, veliki navijača Partizana među kojima i Vlade Divac. Pri dolasku na beogradski aerodrom novinari me zaustavljaju i pitaju koga želim u grupnoj fazi – iz topa sam rekao, Real Madrid. Grupna faza bila je nagrada za sve što smo uradili, a ne opterećenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter