1
Evrokupovi

Bajern već slavi, nove suze Arsenala

Objavljeno: 19.02.13 u 22:40

bajern-slavlje

Bajern je došao do prvog trijumfa u istoriji u Engleskoj tako što je savladao Arsenal sa 3:1 i osmini finala Lige šampiona i maltene će revanš na Alijanc areni biti samo formalnost. Tobdžije su još jednom odigrale ispod svih očekivanja i ne čude zvižduci na kraju meča onih navijača koji su uopšte sačekali kraj.

Arsenal je počeo meč u najjačem sastavu i očekivano bez Žirua: Šćešni; Sanja, Mertezaker, Koščelni; Vermalen; Arteta, Vilšir, Kazirla, Remzi; Podolski, Volkot. S druge strane Jup Hejnkes je odlučio da meč počnu Mandžukić i Miler, a ne Roben i Gomez, koji su bili na klupi: Nojer; Lam, Van Bujten, Dante, Alaba; Martinez, Švajnštajger; Riberi, Kros, Miler; Mandžukić.

Sve je počelo idealno za Bajern pošto su poveli već u 7. minutu kada je centrirao Tomas Miler sa desne strane, lopta došla do 17 metara gde je bio Toni Kros koji šutira sjajno i matira golmana Arsenala. Navijačima tobdžija nije bilo svejedno, jer su svesni da je njihov tim u lošoj formi i da im ovo nije trebalo. Bajern je nastavio po svom i do 2:0 došao posle kornera u 21. minutu – Van Bujten je bio najviši na prvoj stativi, šutirao glavom, Šćešni uspeo da odbrani, ali je samo odbio kratko loptu do Milera koji ju je zakucao u mrežu. Bavarci su u nastavku prvog dela prepustili koliko-toliko sredinu terena rivalu, ali to nije ništa značilo, jer Arsenal nije uspeo da šutne ka golu Manuela Nojera u prvih 45 minuta. Mogao je Bajern sve da reši u prvom delu, Lam je centrirao sa desne strane, ali je udarac glavom Mandžukića otišao pored leve stative.

U 55. minutu glavni sudija Moen poklonio je korner Arsenalu, a tobdžije mogu samo da mu kažu hvala jer su upravo posle tog prekida postigli gol – Nojer je krenuo, pa stao, a to je iskoristio Podolski i smanjio na 2:1. Ovo je bio prvi gol koji je Bajern primio u 2013. godini. Bajern se brzo konsolidovao i u 63. minutu imali su priliku da ponovo odu na +2 ali je Martinez glavom šutirao preko gola.

U 71. minutu Venger u igru uvodei Rosickog i Žirua, umesto Podolskog i Remzija, a upravo je Francuz imao sjajnu priliku samo 60 sekundi kasnije posle centaršuta Volkota sa desne strane, ali je Nojer odbranio njegov udarac. U 77. minutu Bajern dolazi do 3:1 – sjajan prodor Lama po desnom boku i kombinacija sa Robenom, centaršut na peterac gde su bili Mandžukić i Sanja, a ostaje još nedorečeno ko je dao gol… Pripisan je Mandžukiću, ali je najbitnije to da je Bajern poveo sa 3:1. Dva minuta kasnije Vilšir je šutirao pravo u Nojera i za golmana Bajerna nije bilo prevelikih problema. U 82. minutu nova prilika za Bajern, Šćešni je jedva odbranio udarac Gustava jer je lopta zakačila Gomeza, a zatim se odbila do napadača Bavaraca koji je bio sebičan i pokušao sam sve da reši umesto da je uposlio nekog od dvojice saigrača koji su bili sami… Meč je završen pobedom Bajerna od 3:1 i revanš 13. marta u Minhenu će verovatno biti samo puka formalnost za četu Jupa Hejnkesa. Arsenal je opet razočarao sve, a navijači su čini se izgubili strpljenje. Šta će sada Venger reći novinarima, pošto je na prethodnoj konferenciji pričao „da želi da izgubi meč od Bajerna“.

0
0
1 Komentara
  1. When I first saw this title Bajern već slavi, nove suze Arsenala | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Outstanding post, I believe people should learn a lot from this web blog its really user pleasant. So much great info on here .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter