0
Domaći fudbal

Čačani se oglasili saopštenjem

Objavljeno: 09.02.13 u 22:38

borac-stadion

FK Borac iz Čačka je izdao saopštenje povodom medijskih naklapanja oko blokade računa Crvene zvezde.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Finansijske obaveze FK Crvena zvezda prema našem klubu traju od 2009.godine, kada je naš nekadašnji igrač Darko Lazović prešao u redove beogradskog kluba. Nakon Lazovića, novi igrači Crvene zvezde su postali Marko Mugoša i Filip Mladenović. Od trenutka prvog transfera, napravljeno je ukupno devet reprograma novčanog duga koji nisu ispoštovani od strane FK Crvena zvezda. Kada god je glavna tema bilo licenciranje igrača za domaća i međunarodna takmičenja, naš klub je činio ustupke u nameri da sportski i dostojanstveno pomogne beogradskom klubu.

Posledenji dogovor rukovodstava dva kluba je napravljen u Beogradu 29. januara 2013. godine. Tog dana je postignut dogovor da ukupan dug prema našem klubu u iznosu od 603000 evra bude izmiren u 13 rata, zaključno sa januarom 2014.godine. U želji da se pomogne novom rukovodstvu FK Crvena zvezda, povučene su četiri menice koje su aktivirane u periodu od 17.04.2012. do 17.12.2012. u iznosu od 62 miliona dinara.

Fudbalski klub Borac je napravio ustupak da se pomogne Crvenoj zvezdi, tako što je dogovoreno da se do 04.02.2013.godine povuku sve četiri menice i ujedno uzme 13 novih menica na osnovu dogovora postignutog 29.01.2013.godine na sastanku rukovodstava dva kluba u Beogradu.

Uz molbu generalnog sekretara Zečevića i potpredsednika Čovića aktiviranje prve menice u iznosu od 118 000 evra je prolongiirano do poslednjeg trenutka od strane našeg kluba. Upozorenjem banke da ističe zakonski rok validnosti pomenute menice naš klub je bio primoran da pusti istu. Po dogovoru rukovodstava oba kluba, preostali dug je podeljen u 12 jednakih mesečnih rata, do izmirenja ukupnog duga u iznosu od 603000 evra.

Još jednom decidirano tvrdimo i upoznajemo sportsku javnost, da je jedini razlog puštanja menice nepoštovanje dogovora dva kluba, koji za proizvod ima tešku finansijsku situaciju u koju smo dospeli u veoma bitnom trenutku za fudbalski klub Borac, uz potpuno razumevanje finansijskih problema u kojima se nalazi FK Crvena zvezda“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter