0
Fudbal

Nemci okrenuli petlove, pobede Belgije, Velsa i Škotske

Objavljeno: 06.02.13 u 22:58

fra ger

Nemci su u sred Pariza savladali Francusku sa 2:1, iako su glaski petlovi imali prednost na poluvremenu golom Metjua Valbuene. Sjajno su panceri odigrali drugih 45 minuta, Francuzi nisu imali nikakve šanse protiv ovakve ekipe Joakima Leva. Tomas Miler je izjednačio u 51. minutu posle asistencije Ilkaja Gundogana, a Sami Kedira je doneo trijumf Nemačkoj golom u 74. minutu kada ga je uposlio saigrač iz Reala Mesut Ozil. Veliku priliku da izjednači imao je Riberi, ali je njegov udarac odbranio Rene Adler u 89. minutu. Ovo je prvi trijumf Nemačke protiv Francuske posle 26 godina.

Reprezentacija Belgije je sa 2:1 savladala Slovačku, a viđen je jako uzbudljiv finiš meča. Belgijanci su poveli golom Edena Azara u 10. minutu sa bele tačke, a do samog finiša bio je aktivan ovaj rezultat. Tada je domaće navijače šokirao Lasik u 88. minutu, ali je samo 120 sekundi bilo dovoljno ekipi Marka Vilmotsa da ponovo povede i to preko Drisa Mertensa.

Vels je sa 2:1 savladao Austriju na Liberti stadionu golovima Bejla i Vouksa, dok je pogodak za Austriju dao Mark Janko.
Škotska je savladala Estoniju sa 1:0 golom Magrua posle odlično izvedenog slobodnjaka Čarlija Adama i njegove asistencije. Gordon Strahan je upisao prvi trijumf kao selektor Škotske.
Republika Irska je golovima Klarka i Hulahana slavila protiv Poljske, dok je Rumunija sa 3:2 bila bolja od Australije u veoma interesantnom meču. Poveli su Rumuni preko Tanasea, da bi oziji preko Vilkšira i Korntvalta preokrenuli na 2:1. Ipak, Rumuni u poslednjih deset minuta daju dva gola – prvo je izjednačio Stanču, da bi Torže doneo pobedu selekciji koju predvodi Viktor Piturka.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter