0
Evropske lige

El klasični remi

Objavljeno: 30.01.13 u 23:00

real-barcelona

Odigran je prvi meč polufinala Kupa kralja, a u novom El Klasiku na Bernabeu nije bilo pobednika – 1:1. Real je bio dosta oslabljen i može Murinjo da bude zadovoljan konačnim rezultatom, s obzirom na to koliko je šansi Barsa propustila.
Real je počeo meč sa Lopezom na golu, a sa poslednjom četvorkom Esijen, Varan, Karvaljo, Arbeloa, u veznom redu Ćabi Alonso, Kedira i Ozil, a napred Ronaldo, Kaljehon i Benzema. S druge strane je branio Pinto, u defanzivi su bili Dani Alves, Pike, Pujol, Alba, zatim Fabregas, Buskets i Ćavi u veznom redu i napred Mesi, Inijesta i Pedro.
U prvom poluvremenu je bilo nekoliko prilike, a najbolje su propustili Karim Benzema i Đordi Alba. Treba istaći i zaista sjajnu partiju mladog 19-godišnjeg Rafaela Varana, koji je u odbrani Reala bio nenadmašan.
U drugom poluvremenu Barsa dolazi do vođstva golom Seska Fabregasa u 50. minutu, pogrešio je Ozil na sredini, izgubio jednu loptu, Mesi je iz prve odigrao za Seska koji je matirao bez problema Lopeza.


Imala je Barsa nekoliko prilika da dođe i do 2:0, ali su ih propustili i usledila je kazna. Real je krenuo ofanzivnije zatim, a došli su do gola u 81. minutu kada je Ozil sjajno centrirao, a Varan bio najviši u skoku i uz nešto slabiju intervenciju Pinta postigao pogodak. u 88. minutu odlična prilika za Barselonu u momentima kada se činilo da su Katalonci zadovoljni remijem na Bernabeu, a Albin udarac je odbanio Lopez. Do kraja meča najbolju priliku je imao Real, kada je pokušao Ozil, ali ga je sjajno blokirao Pujol.

Revanš meč je na programu 27. februara na Nou Kampu, videćemo ko će u finale, sve je otvoreno.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter