0
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen

HS JUNAK DANA: Kako je sjajni Srbin skinuo ‘kralju krunu’, ko će prvi odrešiti kesu…(VIDEO)

Objavljeno: 06.03.19 u 00:00

Veliko fudbalsko čudo dogodilo se večeras na ‘Santjago Bernabeu’ gde je Ajaks pobedio Real Madrid sa 4:1 i izbacio ga iz daljeg takmičenja u Ligi šampiona, a čudotvorac bio je Dušan Tadić.

Ne tako davno pojavila se spekulacija da bi tada kreativni vezista Sautemptona mogao na ‘Santjago Bernabeu’. Toj informaciji mnogi su se smejali, a posle večeri za pamaćnje Florentino Perez bi već sutra dao 100 miliona evra za Srbina. Ubio je Dušan Tadić trostrukog zaredom šampiona Evrope i skinuo mu krunu onda kada se tome niko nije nadao, sem njega koji je još u decembru pred žreb za osminu finala Lige šampiona u Nionu rekao – DAJTE NAM REAL!

Dobio ga je, video ga je i razbio ga je! Dušan Tadić se ‘šalio’ večeras sa defanzivcima najvećeg kluba na svetu, prvo je asistirao Zijehu, pa je onda piruetom nanizao četvoricu za majstorsku asistenciju Nerešu, a onda je u 62. minutu ubio pauka na golu Tiba Kurtoe, jednog od najboljih golmana sveta, koji će dugo sanjaiti majstora iz Srbije.

Bio je to ples Dušana Tadića, jer pored dva gola mogao je da namesti još minimum tri. Dodavanjima iza leđa odbrane izluđivao je Karvahala, Nača, Varana i Reguliona. Amsterdam će večeras goreti, a Dušan Tadić će sigurno postati počasni građanin jednog od najlepših gradova Evrope.

Srbinu je Holandija očigledno obećana zemlja. Kada je 2010. godine za 990 hiljada funti prešao iz Vojvodine u Groningen. Brzo je pokazao koliko vredi, te je za 4,95 miliona funti otišao u Tvente. Nastavio je Srbin da asistira i pogađa u Erediviziji, a sledeća stanica je bila Sautempton.

Ipak, potez karijere plejmejker iz Srbije je napravio ovog leta kada je za 10.26 miliona funti rešio da se vrati u Holandiju i zaigra za najveći klub ove zemlje Ajaks. Od avgusta do danas odigrao je 39 utakmica, postigao je 25 golova i 13 puta je asistirao. Već zimus iz Kine je stigla više milionska ponuda koja se ne odbija, ali su ‘kopljanici’ i on doneli odluku – ‘ne’. Želeo je da sa Ajaksom napadne Real, a nije ni sanjao da će mu kroz nešto više od mesec dana biti ‘dželat’.

Dušan Tadić je večeras fudbalski heroj! Cela planeta govori o Srbinu, čoveku kom je cena večeras bar deset puta skočila, sada se postavlja pitanje ko će prvi do Tadića u julu, verujemo da je od večeras kandidat i veliki Real…

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter