0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

RADNO: Evropski metodi treninga na Kipru (VIDEO)

Objavljeno: 18.01.19 u 20:30

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su danas dva treninga na ‘rajskom ostrvu’, a popodnevni je rađen po evropskim metodama.

Za razliku od prethodnih dana, petak je bio rezervisan za rad na stadionu „Jeruskipu“ u oba slučaja. Fudbaleri Crvene zvezde su se tokom prethodnih zimskih priprema upoznali sa pomenutim terenom, na kome su sada prilično pretrčali.

Zagrevanje je sada već preslikano tokom popodnevnog treninga, a popularna ševa izazvala je i dosta smeha. Radilo se u jakom ritmu, bilo je i dodavanja kroz noge, pa je početni deo bio uvod da sve protekne u odličnoj atmosferi.

Potom su igrači podeljeni u dve grupe i radilo se na pas igri iz prve uz istrčavanje deonica i konstantno kretanje.

Sledeći deo bio je rezervisan za držanje poseda na ograničenom prostoru. Igrači su takođe bili podeljeni u dve grupe, a cilj je bio što brže dodavanje i što više kretanja bez lopte. Dodatno je bilo zanimljivo što je bilo formirano nekoliko manjih golova od „kapica“, i to je dodatno dalo na dinamici vežbe i pokrivanju prostora.

FOTO: FK Crvena zvezda

Intenziteti oba današnja treninga bili su vrlo slični i kada se radi o kilometraži, pa se pravila kombinacija snage i rada u visokom ritmu.

To se posebno odnosilo na poslednji deo treninga. Igrači su bili podeljeni u tri grupe, od kojih su dve igrale na jednoj polovini po tri minuta na dva gola uz pomoć džokera. Kroz tu vežbu se zanimljivo radilo na sticanju snage, kontroli poseda, ali i donošenju brzih odluka pod presingom, uz što više udaraca na gol.

Cilj stručnog štaba je evropski metod treninga, pošto fudbalski trendovi podrazumevaju igru u dubinu, ne u širinu i to je jedan od glavnih ciljeva ovih priprema, odnosno unapređenje upravo tog segmenta kroz posed i što brža dodavanja.

Crveno-beli sa radom nastavljaju u subotu tokom pre podneva.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter