0
Evroliga

EVROLIGA: Slukas utišao ‘svoj’ Olimpijakos i to burno proslavio u sred Pireja koji je proključao (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.18 u 21:57

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Olimpijakos u Pireju rezultatom 73:72 u sedmoj rundi ovogodišnje Evrolige.

Apsolutni derbi ovog kola Evrolige igrao se u Pireju gde je Olimpijakos dočekao Fenerbahče u duelu dva tima koji imaju ambicije da osvoje najveće evropsko takmičenje.

I očekivano gledali smo vrlo tvrdu utakmicu tokom celog susreta, veliku borbu, rezultatski egal i pravu dramu u poslednja dva minuta.

Olimpijakos je imao pola koša prednosti, kada je odgovornost u timu Željka Obradovića preuzeo niko drugi nego ljubimac navijača Olimpijakosa – Kostas Slukas.

Grčki reprezentativac je najpre fauliran pri šutu za tri poena, te je hladnokrvno pogodio sva tri penala, a onda je u sledećem napadu ‘spakovao’ trojku i to proslavio neočekivano burno.

Naravno da je dvorana ‘Mira i prijateljstva’ reagovala na to, pa je Slukas od ljubimac publike jednim potezom postao omražen delu navijača svog bivšeg kluba.

Ti vezani poeni su ‘slomili’ domaće, iako im je veliku nadu dao Papanikolau trojkom preko ruke Kalinića na 35 sekundi pre kraja. Tada su došli na pola koša zaostatka.

Zatim su odbranom došli do napada za pobedu, ali su Najdžel Vilijams-Gos, pa onda i Nikola Milutinov promašili dva šuta za pobedu i Fener je ipak uspeo da dobije utakmicu u dramatičnoj završnici.

Na kraju je Kostas Slukas junak utakmice sa 20 postignutih poena, Nikola Kalinić je imao 16, a Melih Mahmutoglu 12 poena.

U ekipi Olimpijakosa Papanikolau je imao 18 koševa, Vilijams-Gos 13, a Jorgos Printezis je ubacio 10 poena uz 10 skokova.

Evroliga, 7. kolo:

Darušafaka – Armani Milano 92:98
Budućnost – Baskonija 99:84

Olimpijakos – Fenerbahče 72:73

21.00 Real Madrid – Himki

Petak:

18.30 Anadolu Efes – Panatinaikos
19.00 Žalgiris – Barselona
20.30 Bajern Minhen – CSKA Moskva
21.00 Gran Kanarija – Makabi Tel Aviv

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter