0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Partizan ubedljiv, ‘zmajevi’ ispraćeni sa četiri gola (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 05.10.18 u 19:58

Fudbaleri Partizana savladali su Voždovac sa ubedljviih 4:0 u prvom meču 11. kola Superlige Srbije.

U trećem minutu meča Partizan je imao šansu posle slobodnog udarca koji je izveo Zakarić, Nikolić je probao glavom ali je lopta otišla visoko preko gola.

U sedmom minutu velika šansa za Voždovac, Stuparević je izbegao ofsajd zamku, obišao Stojkovića, ali je Valijente izbacio loptu pre nego što je stigla do gola 

Do prednosti su crno-beli stigli u 19. minutu. Zakarićev pokušaj iz daljine bio je izblokiran, usledio je korner koji je izveo Pantić, a nakon gužve najbolje se snašao Nemanja Miletić i zakucao loptu u mrežu.

U 38. minutu Rikardo je imao fantastičnu šansu. Urošević je centrirao sa leve strane, napadač Partizana se lepo snašao i loptu koja mu je išla iza leđa uspeo da uputi ka golu Voždovca, ali je čuvar mreže „zmajeva“ Ilić uspeo da ukroti njegov udarac, pa je ostalo 1:0.

Ipak, tri minuta kasnije nije bilo spasa. Nakon slobodnog udarca koji je dosuđen na levom boku sredine Voždovčevog dela terena Pantić je pronašao Nikolića po zemlji, koji je izuzetno lepo ostavio loptu za Zakarića, a ovu uiguranu akciju vezista Paritzana je okončao lepim udarcem koji je od stativu završio u golu.

Voždovac je pripretio još jednom, ali nije Luković uspeo da iskoristi šansu iz slobodnog udarca, tačnije dobro je reagovao Miletić, dok je posle najlepše akcije igrača Zorana Mirkovića, kada je praktično u tri poteza izbačena cela odbrana Voždovca, Danilo Pantić na asistenciju peton Nemanje Nikolića šutirao pored gola. 

(Youtube/ Dida Profesionalac)

Rikardo je početkom drugog poluvremena bio u centru pažnje. Prvo je u 46. minutu prošao po densom krilu i uputio loptu ka petercu, ali nije bilo saigrača, potom je u 54. minutu „vezao“ dve šanse, ali je prvo preterao sa driblinzima i dopustio Mihajlovu da mu oduzme loptu, da bi manje od minuta kasnije iz mrtvog ugla poslao loptu paralelno sa gol linijom.

Pre njega je imao Partizan kontru, ali je Pantićev udarac bio preslab za Ilića, a nije uspeo ni fudbaler Čelsija na pozajmici u Humskoj da sa peterca savlada Ilića. Probao je i Đerlek, ali je njegov udarac u situaciji kada je imao bar još dva saigrača u mnogo boljoj poziciji sjajno postavljeni Ilić odlično intervenisao.

U 71. minutu dosuđen je indirektan udarac nakon očajne reakcije Marka Jovanovića i hvatanja lopte rukom golmana Ilića, Pantić je samo gurnuo loptu, u susret Zakariću potrčao je Duronjić, ali je izuzetno inteligentnim udarcem fudbaler koji je došao u redove crno-belih ovog leta povećao na 3:0.

Dva minuta kasnije, u znak obeležavanja 73. rođendana Partizana navijači su prekinuli utakmicu bakljadom i vatrometom, a nakon što se dim razišao susret je nastavljen. Mogao je Voždovac da ugrozi Kljajevića, koji je početkom drugog dela zamenio Stojkovića, ali je kontru Mašovića Valijente sprečio izbacivši loptu u korner. 

U poslednjim momentima susreta, Đorđe Ivanović je svojim golom povećao na 4:0 i potvrdio trijumf, pa su crno-beli došli do sedmog prvenstvenog trijumfa, i prednost Crvene zvezde smanjili na četiri boda, bar do nedelje, kad Zvezdu očekuje gostovanje Zemunu, usput na drugoj poziciji preskočivši Radnički Niš, koji sutra gostuje Mladosti u Lučanima.

Sa druge strane, ovim porazom Voždovac je ostao na 11. mestu, a mogli bi da ga preskoče i Mačva, ukoliko slavi nad Bačkom, kao i Zemun u slučaju pobede nad crveno-belima.

Superliga Srbije, 11. kolo

PARTIZAN – VOŽDOVAC 4:0 (2:0)
(Miletić 19, Zakarić 41, 71, Ivanović 90+4)

Stadion Partizana
Sudija: Zoran Široki (Smederevo)
Žuti kartoni: Đerlek, Šćekić, Urošević (Partizan), Maksimović (Voždovac)

PARTIZAN (4-4-2): Stojković (od 46. Kljajić) – N.R. Miletića, Marković, Valijente, Urošević – Zakarić, Đerlek (od 80. Ivanović), Šćekić, Pantić – Nikolić (od 62. Zdjelar), Rikardo.

VOŽDOVAC (4-1-4-1): Ilić – Ćirković, Mihajlov, Jovanović, Kovačević – Pavlović – Duronjić, Luković, Maksimović ((od 58. Zličić), Milunović (od 65. Mašović) – Stuparević(od 77. Jevtić).

Rezultati:

Petak

Partizan – Voždovac 4:0 (2:0)
(Miletić 19, Zakarić 41, 71, Ivanović 90+4)

Subota

16.00 Mladost Lučani – Radnički Niš
16.00 Radnik Surdulica – Spartak Subotica
17.00 Mačva Šabac – Bačka
18.00 Rad – Proleter
18.00 Vojvodina – Napredak Kruševac
18.00 Čukarički – Dinamo Vranje

Nedelja

13.00 Zemun – Crvena zvezda

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter