0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA, F4: ‘Mamba’ Dikson izrešetao Žalgiris, Fenerbahče je u finalu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.18 u 19:57

U prvom polufinalu završnog turnira Evrolige u Beogradu Fenerbahče je savladao Žalgiris rezultatom 76:67 i zakazao svoje novo finale.

Dve ekipe sa najbrojnijim navijačima u Beogradu sastale su se u prvom susretu ‘fajnal fora’ i prikazale fantastičnu borbenu utakmicu, u kojoj su dominirale odbrane – sve do pojave Ali Muhameda ili BobijamambeDiksona!

Omaleni plejmejker Fenerbahčea je u drugom poluvremenu postigao 10 uzastopnih poena, a čak 12 od 14 u momentima kada se lomio meč početkom četvrte deonice.

Neverovatni ‘američki Turčin’ je izazivao uzdahe neverice čak i kod navijača Žalgirisa kada je počeo da pogađa trojke, baš u momentima kada su Litvanci došli do dva poena zaostatka. Tako ih je i slomio.

FOTO: STARSPORT

Meč je počeo vrlo tvrdom igrom na obe strane parketa, a Žalgiris nije postigao koš iz igre gotovo šest minuta. Dugo je na semaforu bio rezultat 7:1, najviše zahvaljujući zastrašujuće dobroj odbrani tima Željka Obradovića.

Ali i pored toga Žalgiris je uspevao da drži priključak za aktuelnim šampionom Evrope i ‘disao im za vratom’, konstantno održavajući zaostatak od četiri do šest poena zaostatka.

Nervoza je bila primetna u timu Šarunasa Jasikevičijusa, iako je Žalgiris ekipa sa inače velikim brojem izgubljenih lopti (čak 20), previše toga i večeras ih je koštalo.

Pored toga, previše je bilo i promašenih slobodnih bacanja, posebno onih igrača koji su sigurni na liniji penala, poput Kevina Pengosa.

Sa druge strane, u prvom poluvremenu gledali smo raspoloženog Jana Veselog, koji je u dobro poznatoj dvorani ostvario jedno od najboljih zakucavanja sezone.

Žalgiris je uspeo da odgovori ‘kanarincima’ u trećoj četvrtini tako što je preko jedinog raspoloženog igrača Kevina Pengosa došao na samo ‘minus dva’ – 50:48.

A onda se probudio Bobi Dikson i izrešetao koš litvanskog tima. Najpre je ubacio dva polaganja, da bi vezao još dve trojke sa velike udaljenosti čime je sam odveo Fener na novu dvocifrenu prednost.

Euforija među brojnijim turskim navijačima i slom duha igrača i navijača Žalgirisa. Poslednjih pet minuta obeležilo je rutinsko privođenje meča kraju, iako su ‘zeleni’ imali četiri napada da se u potpunosti približe. U sva četiri su početnički izgubili loptu. Pritisak velike utakmice ih je ‘pojeo’, uz grmljavinu ‘žuto-plavih’ navijača u ‘Štark’ areni.

FOTO: STARSPORT

Najefikasniji na ovom meču bio je Bobi Dikson sa 19 poena, Luiđi Datome je ubacio 16, a Kostas Slukas 14 koševa.. U timu Žalgirisa samo je Kevin Pengos imao 16 poena, a tek pred kraj meča do dvocifrenog učinka stigao je Brendon Dejvis sa 12.

U drugom polufinalu od 21 sat sastaju se CSKA iz Moskve i Real iz Madrida.

Fenerbahče – Žalgiris 76:67

Štark Arena, Beograd
Sudije: Danijel Jerezuelo (Španija), Sreten Radović (Hrvatska), Olegs Latiševs (Letonija)

FENERBAHČE: Tompson, Meli 4, Mahmutoglu, Vonamejker 9, Slukas 14, Nanali, Gudurić, Veseli 8, Kalinić 2, Dikson 19, Duverioglu 4, Datome 16

ŽALGIRIS: Dejvis 12, Pengos 16, Tupan 6, Udrih 2, Jankunas 4, Šajus, Milaknis, Micić 5, Vajt 10, Kavalijauskas 5, Valinskas, Ulanovas 7.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter