4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ O EVROLIGI: Da li je ovo pozitivan signal za Zvezdu u elitnom takmičenju?

Objavljeno: 22.04.18 u 12:19

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da obezbede učešće u Evroligi na terenu, ali bi uprkos porazu od Budućnosti ekipa sa Malog Kalemegdana mogla da se nađe među elitom.

U više nego interesantnom intervjuu koji je dao za crnogorsku „Borbu“, Nebojša Čović je istakao:

Mnogi zaboravljaju da skoro 15 godina organizujemo završne kvalifikacione turnire juniorske Evrolige, da smo obarali rekorde igrajući i Evrokup i postavljali standarde i u tom takmičenju. Nas u Evroligi i Evrokupu pamte po 24.000 ljudi na tribinama, ne po upadu navijača, koji je napao igrača protivničke ekipe, ili rekordnom porazu u jednom malom prelepom italijanskom gradu zvanom Sijena. Kruna naše saradnje je dolazak završnog turnira u Beograd ove godine. Mi sa Barselonom imamo gotovo svakodnevnu komunikaciju po raznim osnovama, jer saradnja sa tako ozbiljnom organizacijom nije samo igranje Evrolige, već mnogo više od toga.

Potom je usledio odgovor na pitanje koje sve zanima – da li će Crvena zvezda igrati Evroligu i dogodine:

Da li ćemo igrati Evroligu sledeće sezone? Odgovoriću vam ovako – Crvena zvezda, odnosno sistem u tom klubu je napravljen tako da ne zavisimo od jedne finalne serije. Stabilni smo, imamo većinu mladih domaćih igrača pod ugovorom, mlađe selekcije. Ceo sistem je stabilan, a Evroliga već dobro zna šta možemo i šta donosimo u ovo takmičenje. Klub je tako postavljen da može da je igra bez ikakvih problema, vremenskih rokova i neke trke sa vremenom, istakao je prvi čovek Zvezde.

A što se Budućnosti i njenog potencijalnog igranja u Evroligi tiče:

Ne znam, i pravo da Vam kažem i ne interesuje me. Oni su svoj put odredili, i neka ga slede. Rekao sam da ulazak i ravnopravan tretman u evroligaškoj porodici, ne zavisi od krupnih rečenica poput ‘praviće se tim kakav odavno nije viđen…’ i slično. Pravila se znaju, upisana su u dokumentima Evrolige. Ko može da ih ispuni igraće, ko ne može, neće igrati, i to je to, zaključio je Čović.

0
0
4 Komentara
  1. Au pudlice iz predgradja sta se naprica,samo pricas sto je babi milo to joj se i snilo,uvideo si da gi je klubic u raspadu pa potezes neke veze da igras evroligu,e jadnice,jadnice davljenik se hvata za slamku a to si ti u ovom slucaju,ne mozes da prebilis poraz u aba ligi pa bi opet u teoriju zavere kao kad si uopste poceo da igras evroligu sto si izbacio cibonu koja je trebala da je igra a nije znog finansija,da tada nisi poceo da je igras i dan danas ti ni mogao samo da je sanjas,pudlice iz predgradja!!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Nekoga pamte po kasper armiji.navijaca nekoga po tituli ciji pehar cete imatiu rukama jedino ako Simon ponovo za vas zaigra i uspe da ga ukrade. Uvek bili ostali i bicete mali klub sa malog kalemegdana koji se moze zvati kako god hoce jer mu to niko nemoze zabraniti

    0
    0
    Odgovori
  3. Dajte mu vise Tu A licencu da covek vise ne place I neka pusti druge da normal igraju kosarku.Dosadi vise covek svaki Dan neke teorije zavere.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter