0
AdmiralBet ABA Liga

Košarkaški ljubljanske Olimpije slavili su na domaćem terenu nad ekipom Zadra rezultatom 90:85, u u meču poslednjeg kola regionalnog šampionata.

ABA LIGA: Olimpija srušila Zadar furioznom završnicom

Objavljeno: 11.03.18 u 23:18

Košarkaški ljubljanske Olimpije slavili su na domaćem terenu nad ekipom Zadra rezultatom 90:85, u u meču poslednjeg kola regionalnog šampionata.

„Zmajčeki“ su do trijumfa u ovom susretu došli sjajnim nadačkim izdanjem u četrvtoj četvrtini, u kojoj su protivniku ubacili 34 poena i napravili ključnu razliku.

Inače početak utakmice pripao je Dalmatincima, koji su nešto bolje ušli u ovaj susret i prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa šest poena viška.

Ipak domaćin nije dozvolio Zadranima da stvore neku ozbiljniju prednost, a u poslednji desetominutni preiod ušlo se sa vođstvom hrvatskog tima od dva poena.

Ipak u četkvrtom kvartalu viđena je sjaja napadačka partija Olimpije, koja je u poslednja dva minuta uspela da slomi otpor rivala i upiše 1o pobedu.

Najbolji pojedinac u redovima pobednika bio je Džordan Morgan sa 25 poena i sedam skokova, pratili su ga Gregor Hrovat sa 19, odnosno Devin Oliver sa 18 poena i sedam asistencija.

Kod Zadra se najbiše istakao Ive Ivanov sa 22 poena, dok su Preston Nouls i Šime Špralja dodali po 16, a Luka Božić 15 poena.

ABA j.t.d. liga, 22. kolo:

Subota

Cedevita – Partizan 85:75

Nedelja

Mega – Igokea 99:87

Mornar – MZT 106:75

Olimpija – Zadar 90:85

Ponedeljak

18.00 Crvena zvezda – Cibona
21.00 Budućnost – FMP

Οι βαθμολογίες παρέχονται από το SofaScore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter