0
Košarka

NBA: Jokić na pragu novog tripl-dabla u pobedi Denvera u Arizoni, nema Tea-nema ni pobede Klipersa (VIDEO)

Objavljeno: 11.02.18 u 09:05

U noći između subote i nedelje odigrano je sedam utakmica najjače košarkaške lige sveta, a od naših košarkaša na teren je izašao samo Nikola Jokić.

Srpski centrar pružio je još jednu brilijantnu partiju i predvodio Denver u pobedi na gostovanju Finiksu, rezultatom 123:113.

Ngetsi su do pobede u Arizoni stigli tek u poslednjoj četvrtini, u koju su ušli sa pet poena prednosti (94:89), a do sredine poslednjeg perioda ona je narasla na plus 14, što je tim Majka Melouna uspešno sačuvao do kraja.

Nikola Jokić je ovaj susret završio sa 21 poenom (5/12 iz igre 1/2 za tri), devet skokova i osam asistencija za 27 minuta na terenu. Tako je naš centar bio najzaslužniji za novu pobedu tima iz Kolorada u borbi za plej-of, a jedini efikasniji od njega bili su Vilson Čendler sa 26 poena, odnosno Vil Barton sa 25 poena i po pet skokova i asistencija.

Izvor:Youtube/DownToBuck

Kod domaćina Ti Džej Voren je ubacio 31 poen, a briljirao je mladi hrvatski košarkaš Dragan Bender koji je uz 23 poena, uhvatio i osam skokova i podelio četiri asistencije. Vrlo zapažen bio je i ruki Džoš Džekson sa 20 poena, sedam sokova, pet asistencija i četiri blokade, dok je novajlija u Finiksu, Elfrid Pejton utakmicu završio sa 19 poen, devet asistencija i šest skokova.

Klipersi su bez Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića pali u poslednjih pet minuta na gostovanju u Filadelfiji i na kraju upisali poraz od 112:98.

Siksersi su čitavim tokom susreta kontrolisali rezultat, na poluvreme otišli sa 14 poena prednosti, a do ulaska u poslednju četvrtinu ona je prepolovljena na sedam poena.

Tim iz Kalifornije je u poslednjoj deonici prišao 95:93, na pet minuta pre kraja utakmice, ali domaćin nije dozvolio potpuni preokret.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Džoel Embid, koji je uz 29 poena uhvatio i 16 skokova, dok su Džej Džej Ridik, odnosno Ti Džej Mekonel (8as) dodali po 17 poena.

Kod Klipertsa Lu Vilijams je uz 23 poena dodao i šest asistencija, Danilo Galinari je meč završio sa 22 poena, dok je Tobajas Heris uz 17 poena imao i osam skokova. Odličan je bio i Diandre Džordan koji je uz 10 poena dodao čak 21 skok.

Izvor:Youtube/Highlights & Recaps – Best moments NBA

San Antonio Sparsi bez Kavaja Lenarda i Tonija Parkera nisu imali šanse na gostovanju Golden Stejtu, gde su poraženi rezultatom 122:105.

Ekipa iz Teksasa je dobro počela ovaj susret, prvu deonicu rešila u svoju korist sa 10 poena prednsti, ali su u nastavku Voriorsi preuzeli konce nad igrom, na poluvreme otišli sa vođstvo od tri poena, a uoči poslednjih 12 minuta njihova prednost je iznosila 16 poena, što su bez problema zadržali do kraja.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Klej Tompson sa 25 poena (5/6 za tri), dok su po 17 dodali Stef Kari (8 as) i Drejmond Grin koji je imao i 11 skokova i osam asistencija.

Kod gostiju po 20 poena su ubacili Lamarkus Oldridž i Kajl Anderson, Manu Đinobili se zaustavio na 13, dok je Davis Bertans uz 10 poena upisao i pet skokova i četiri asistencije.

Bruklin-Nju Orleans 128:138

Orlando-Milvoki 104:111

Filadelfija-LA Klipersi 112:98

Čikago-Vašington 90:101

Dalas- LA Lejkers 130:123

Golden Stejt-San Antonio 122:105

Finiks-Dnever 113:123

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter