0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PROMENA ROSTERA: Alimpijević o povredama i potencijalnim pojačanjima…

Objavljeno: 12.11.17 u 20:25

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević imao je zanimljivo izlaganje pred novinarima posle pobede nad FMP-om iz Železnika.

– Odlična utakmica,  FMP je mlada i talentovana ekipa mislim da će praviti velike probleme svima u ABA ligi i zaslužuju to. Igraju odlično, imaju vremena za trening i odmor što je velika stavka za mlad tim. Naravno da su motivisani i da treba da dođu motivisani, to je nešto za poštovanje – rekao je trener Crvene zvezde

Crvena zvezda večeras je igrala bez Pere Antića, a meč su propustili i Milko Bjelica i Branko Lazić kako bi se odmorili pred gostovanje CSKA iz Moskve u sredu uveče.

– Odlučili da zbog preumornog Lazića promenimo roster. Perina povreda je sanirana i Bjelicu smo odlučili da bude na klupi da bismo ga odmorili za CSKA. Za CSKA će biti svi u rosteru, bićemo kompletni u najjačem sastavu. To je bila svrha da probamo da se ne potrošimo i da vidimo šta igrači koji dolaze sa klupe mogu ili ne mogu – izjavio je Alimpijević.

Kada se radi o potencijalnim pojačanjima…

– Vreme će pokazati da li je nešto potrebno ili nije. Apsolutno verujem da neke stvari mogu ići na bolje. Skloni smo ranim osuđivanjima. Kad igramo protiv Barselone dobru odbranu – onda smo odbrambena ekipa. Kad primimo više od 75, onda nismo. Kad dobijete Makabi – odlično je. Kad izgubite od Bamberga, onda ste favoriti i neko vam spočitava da je to kiks.

Umor je veliki problem kod svih evroligaških timova, pa i beogradskih crveno-belih.

– Kad sam pričao sa evroigaškim trenerima, oporavak igrača je među najbitnijim za sve trenere. Odmaranje, oporavak, značajne stavke u trenerskom radu. Nije bitno koliko je razlike nego da se sačuvamo od povreda i da napravimo selekciju potrošnje eneregije a da rezultat ne trpi. Tu svoju ulogu ima kondicioni trener. Leteti avionom je recimo naporno, njima noge vire, pune su im noge posle svakog leta, gubite dosta prostora za ozbiljne trening, to smo skoro pričali sa ljudima, pomoćni treneri su između sebe i koliko smo gubili što idemo redovnom linijom – izjavio je Alimpijević.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter