0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Hanover produbio krizu ‘Milionera’, novi porez Kelna

Objavljeno: 28.10.17 u 17:26

Ekipa Dortmunda nikako da izađe iz serije loših rezultata, koju je ovog popodneva produžio Hanover porazivši ih kod kuće sa 4:2, u okviru 10. kola nemačkog šampionata. „Jarčevi“ u sve beznadežnijoj situaciji.

Poslednjih pet zvaničnih utakmica ekipa Borusije je ostvarila samo jednu pobedu i to protiv trećeligaša Magdenburga u Kupu.

Ekipa Hanovera je u jednoj vrlo zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici uspela da „Milionerima“ nanese i drugi poraz u poslednja tri kola Bundeslige i omogući Bajernu da večeras preuzme lidersku poziciju na tabeli.

Domaćin je od početka preuzeo inicijativu na ovom susretu, Dortmund je dva puta uspevao da stigne njihovo vođstvo, ali kada su na pola sata pre kraja ostali sa igračem manje Hanover je to iskoristio da ih dotuče.

Hanover je do prvog vođstva stigao u 20. minutu preko Jonatasa koji je pogodio iz, najblaže rečeno, sumnjivog penala, a sedam minuta kasnije poravnanje je doneo Dan-Aksel Zagadu koji se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru rivala.

Ipad da domaćin ipak na poluvreme ode sa prednošću pobrinuo se Bebu, koji je iskoristio asistenciju raspoloženog Jonatasa i pet minuta pre odlaska na odmor doneo novo vođstvo svom timu.

Nije se dugo čekalo na odgovor Borusije u drugom delu utakmice. Igra se 52. minut kada je Jarmolenko ponovo utakmicu doveo u egal, međutim planove gostiju potpuno je poremetio crveni karton koji je sedam minuta kasnije dobio strelac prvog pogotka Zagadu.

Francuski internacionalac je oborio protivničkog fudbalera u kontri, na dvadesetak metara od gola, dobio direktan crveni a iz dosuđenog slobodnog udarca Feliks Klaus donosi novo vođstvo domaćinu.

Pobedu Hanovera, koja je mogla biti i ubedljivija, potvrdio je svojim drugim pogotkom Bebu, posle odlične asistencije Harnika u 86. minutu utakmice.

Zvezdnin rival u Ligi Evrope, ekipa Kelna upisala je i osmi poraz u šampionatu, nakon što je posle preokreta poražena na gostovanju u Leverkuzenu rezultatom 2:1.

„Jarčevi“ su dobro počeli susret na „Baj areni“, prvo poluvreme rešili u svoju korist minimalnim vođstvom koje im je u 23. minutu doneo Gurasi, ali je drugo poluvreme donelo preokret.

Bajer je u ranoj fazi drugog poluvremena, tačnije u 54. minutu došao do izjednjačenja preko Leona Beilija, a preokret i konačan rezultat doneo je Sven Bender u 73. minutu i tako ostavio goste bez preko potrebnih bodova.

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter